Släkten värst för Vimmerby - igen

Kalmar blev för svåra för VH i hemmapremiären. Gästerna vann med 3-5 och förre Vimmerbyspelaren Viktor Crus-Rydberg gjorde mål.

Christoffer Rasch gör sig beredd att avlossa skottet som betydde 1-1 för VH.

Kalmar kommun2019-09-18 21:08

I matchen mot Halmstad var det Martin Pärna som sänkte Vimmerby. Han har tidigare spelat för VH. Det har också Viktor Crus-Rydberg, som gjorde mål och assist för Kalmar när de besegrade Vimmerby under onsdagskvällen.

Vimmerby kom aldrig riktigt in i matchen. Kalmar tog tag i taktpinnen från start och gjorde också 0-1 genom Albin Storm en bit in i första perioden.

Hemmalagets Christoffer Rasch kunde förvisso kvittera ganska snabbt, och VH höjde sig, men det hjälpte inte. Efter att ha spelat bort pucken i egen zon kunde Kalmar återta ledningen.

I andra perioden fick Vimmerby ännu en dålig start. Kalmar gjorde mål efter fyra minuter genom förre Vimmerbyspelaren Viktor Crus-Rydberg. Hemmalaget höjde sig men kunde inte få in någor mål.

I tredje perioden stod VH för en snygg upphämtning, när Anton Carlsson och Herman Johansson gjorde varsitt mål, men Kalmar svarade direkt och gjorde 4-3.

VH jagade kvittering, tog ut målvakten och vaskade fram något läge, men inte tillräckligt för att göra mål. Istället avgjorde Kalmar definitivt med mål i öppen kasse.

Vh-jubel efter 1-1.
Matchfakta

Vimmerby hockey - Kalmar HC 3-5

Målen: 0-1 (08:07) Albin Storm (Jesper Sellin, Adam Persson), 1-1 (11:01) Christoffer Rasch, 1-2 (15:49) Sebastian Ottosson (Mikael Friberg, Viktor Crus Rydberg), 1-3 (24:07) Viktor Crus-Rydberg (Jesper Sellin), 2-3 (46:04) Anton Carlsson (Pelle Ström, Jesper Bärgård), 3-3 (47:53) Herman Johansson (Roman Semjonov), 3-4 (48:39) Marcus Lundberg (Jesper Sellin, Adam Persson), 3-5 (59:49) Mikael Friberg i öppen kasse.

Skott på mål: 23-28