SM-succé när Elin kom femma

Femma i ponny-SM. Ja, Frödingetjejen Elin Karlfeldt kan vara stolt och nöjd över sin prestation i Helsingborg.

Elin Karlfeldt och Krafty K gjorde en strålande insats i ponny-SM där de kom på femte plats.

Elin Karlfeldt och Krafty K gjorde en strålande insats i ponny-SM där de kom på femte plats.

Foto: Privat

Ridsport2018-11-13 10:59

När SM avgjordes utomhus i Vetlanda i somras, placerade sig talangen Elin Karlfeldt på nionde plats med Misty Love. När det i helgen var dags för nya SM-tävlingar i Helsingborg var målet att komma högre upp i prislistan. Elin Karlfeldt hade med sig båda sina ponnyer, Misty Love och Krafty K.

Med Misty Love startade Elin strålande och var felfri i det första kvalet. I det andra kvalet gick det något sämre och det blev till slut en 17:e plats för ekipaget.

En besviken Elin hade kort tid på sig att ladda om för nästa utmaning: andra kvalomgången med den större ponnyn Krafty K, som var felfri i första kvalet. Där väntade en tuff uppgift och en tekniskt lagd bana och med höga hinder som vare sig ponny eller ryttare tagit sig an tidigare.

Efter en stark prestation tog de sig felfria över alla hinder. Nu väntade omhoppning om medaljerna tillsammans med fem andra ekipage från Sverige.

Frödingetjejen och Krafty K startade sist i omhoppningen, som endast ett ekipage klarat felfritt. Och det var nära att det gått hela vägen mot medalj, men en retlig bom och ett tidsfel innebar en slutlig femteplats för Elin Karlfeldt och C-ponnyn Krafty K.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om