Miljonvinst i Södra Vi: "Det är fantastiskt roligt"

Veckans stora snackis i Södra Vi? Miljonvinsten på Lotto, förstås. "Det känns fantastiskt roligt att den rätta raden lämnades in hos oss", säger Ica-handlaren Ronny Zeylon.

Ronny Zeylon och Louise Djurstedt framför spelmaskinen på Ica Nära.

Ronny Zeylon och Louise Djurstedt framför spelmaskinen på Ica Nära.

Foto: Michael Nordin

Södra Vi2024-03-18 18:00
undefined
2-6-9-14-15-20-23. De siffrorna gjorde en Vimmerbybo till mångmiljonär i lördags kväll.

När Vimmerby Tidning besöker Ica Nära i Södra Vi har det gått två dagar sen lördagens storvinst på Lotto – där någon kammade hem cirka 5,7 miljoner kronor.

Louise Djurstedt i kassan vittnar om att många kunder pratar om vinsten.

– Ja, så blir det ju. Många är nyfikna på vem som har vunnit. Samtidigt finns det en stor glädje över att någon har vunnit så mycket pengar i Södra Vi. Det är jättekul och jag unnar verkligen vinnaren varenda krona. Varje gång någon lämnar in en kupong önskar jag att det ska bli vinst.

– 5,7 miljoner känns också som en perfekt vinstsumma. Inte för mycket, inte för lite. Det ger utrymme att förverkliga sina drömmar, men det är inte obegränsat med pengar som det kan bli ibland. Då är det nog lätt att man tappar kontrollen. 

Vad skulle du själv göra om du vann 5,7 miljoner kronor?

– Jag hade betalat huslånet och gjort något kul ihop med familjen. Mina fyra grabbar hade nog haft rätt många förslag, säger Louise Djurstedt.

Ing-Marie Larsson, som besöker Ica-butiken på måndagsförmiddagen, drömmer sig också bort i några sekunder.

– Jag skulle ge pengar till mina barn och simma med delfiner. Och så skulle jag resa till Shetlandsöarna (utanför Skottland).

undefined
Den vinnande raden lämnades in på Ica Nära i Södra Vi.

Ica-handlaren Ronny Zeylon fick ett mejl från Svenska Spel sent i lördags kväll, med information om jättevinsten på Lotto.

– Det är skitroligt! Vi har sålt en del storvinster genom åren, bland annat en miljonvinst på Färgfemman och ett par rejäla Trissvinster. Men det här är på en annan nivå.

Hur kommer det firas?

– Svenska Spel kommer skicka ut ett vinnarkit till oss, med tröjor och ballonger. Så det kommer synas i butiken senare i veckan, säger Ronny Zeylon.

• Nu har Svenska Spel varit i kontakt med vinnaren. Det kan ni läsa mer om HÄR.

undefined
Precis vid entrén finns det en vägg med alla spelvinster. Nu får personalen på Ica gör plats för den största vinsttavlan hittills.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!