Svenska Spel har fått tag på Lottomiljonären

I lördags kväll var det en person från Vimmerby kommun som vann 5,7 miljoner kronor på Lotto. Nu har Svenska Spel fått tag på vinnaren.

Den vinnande lottoraden lämnades in på Ica Nära i Södra Vi.

Den vinnande lottoraden lämnades in på Ica Nära i Södra Vi.

Foto: Michael Nordin

Södra Vi2024-03-18 10:04

När Vimmerby Tidning var i kontakt med Svenska Spel på måndagsförmiddagen hade de ännu inte pratat med Lottomiljonären, som lämnade in sin kupong på Ica Nära i Södra Vi.

– Jag har ringt två gånger utan svar. Förhoppningsvis blir det tredje gången gillt idag. Jag kommer göra ett nytt försök inom kort, sa kommunikatören Daniel Arnkvist.

Vad gör ni om vinnaren från Vimmerby inte svarar?

– Vi fortsätter ringa. Till slut får vi alltid tag på rätt person. En del kanske inte vill svara när det ringer ett okänt nummer, men vi ger oss inte.

Och ja. Ringandet gav resultat. Vid 18:30-tiden på måndagskvällen meddelar Daniel Arnkvist att han har varit i kontakt med vinnaren som vill förbli anonym, och avböjer att svara på några frågor.

För vinnaren väntar nu ett bankmöte där vinsten betalas ut.

– Samtliga vinster som överstiger fem miljoner kronor betalas alltid ut under ett bankmöte. Vinnarna erbjuds både ekonomisk och juridisk rådgivning för att få en så trygg start som möjligt på sina nya liv som spelmiljonärer, säger Svenska Spel Turs kommunikatör Daniel Arnkvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!