Solfjäderstaden på spelarjakt

Solfjäderstaden har en tydlig målsättning. Serien ska vinnas den här säsongen. "Några andra tankar har vi inte", säger sportchefen Stefan Evensen.

15 december 2018 18:00

Han tillägger:

– Men man ska ha stor respekt för att det finns fler bra lag i serien.

Förutsättningarna inför söndagens seriefinal mot Rimforsa är tydliga. Båda lagen har 23 poäng efter sju vinster på nio matcher. Rimforsa leder serien tack vare tio måls bättre målskillnad.

Vinnaren i den heta matchen får ett bra läge inför fortsättningen. Sen kan, möjligen, allt avgöras i den absolut sista omgången när lagen möts igen, då i Rimforsa. Bara ett lag tar steget upp.

Evensen igen:

– Men som jag sa, det finns flera riktigt bra lag och vi måste spela på en hög nivå hela säsongen för att skaffa oss ett bra läge att klara vårt mål. Att spela i tvåan är en alldeles för lång nivå för Solfjäderstaden som förening och vi har betydligt högre ambitioner än så.

Stefan Evensen berättar att arbetet med att bygga en spelartrupp inför nästa säsong redan är igång. Samtal med befintliga spelare pågår och nyförvärv jagas.

– Samtidigt finns det möjlighet att värva redan till den pågående säsongen och vi har en forward på gång som kommer spetsa truppen. Vi hoppas få övergången nedskriven under den kommande veckan.

Seriefinalen lär bli en stor publikfest i sporthallen då hela föreningen har stor julavslutning. Man har också beslutat sig för att kopiera LHC:s succéinslag från förra hemmamatchen då man samlade in massor med nallar till utsatta barn som kastades in av publiken.

Dennis Lundqvist sitter med i ungdomsgruppen:

– Vi har kontaktat Julhjälpen i Motala. De kommer att vara på plats för att ta emot de kramdjur som kommer kastas in och inkastningen kommer att ske i samband med att Solfjäderstaden gör sitt första mål.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén