Stjärnan tvingas avsluta säsongen i förtid

I sviterna av covid-19 har den svenske speedway-stjärnan Fredrik Lindgren tagit beslutet att avsluta säsongen.

Fredrik Lindgren tackar för den här säsongen och hoppas kunna tillbaka friskare till nästa säsong.

Fredrik Lindgren tackar för den här säsongen och hoppas kunna tillbaka friskare till nästa säsong.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2021-10-07 15:30

Det är i ett inlägg på sin Facebook-sida som Fredrik Lindgren berättar om sitt beslut.

"Vad många inte vet är att jag kämpar med post covid och defekter i mina lungor sedan 2020. Jag fick också lite mer problem med handen från en gammal skada efter kraschen i Vojens Grand Prix. Jag har pressat mig själv mycket den här säsongen bara för att kunna dyka upp på tävlingarna", går det att läsa i inlägget.

Hans problem med den fysiska hälsan har i förlängningen dragit ner hans psykiska hälsa.

"Förra veckan blev från dåligt till värre under SM-slutspelet och Grand Prix-helgen i Toruń. Jag kunde inte känna igen mig själv, jag hade en konstig känsla i mig själv, jag hade svårt att koncentrera mig och fokusera."

Fredrik har insett att hans kropp och sinne är trasigt. Han har varit sjuk och inte ens kunnat andas ordentligt under hela säsongen. Att fortsätta köra de senaste tävlingarna har inte varit rättvist mot honom själv, men inte heller rättvist mot familjen och hans team.

"Jag kommer att ta med mig de positiva sakerna från den här säsongen och lära av den erfarenhet detta år har gett mig. Vi har redan börjat med min rehabiliteringsplan och jag känner mig säker på att jag kommer att få chansen att läka ordentligt och komma tillbaka nästa år starkare. Jag har kommit tillbaka starkare tidigare från skada och sjukdom".

Detta innebär att Lindgren inte kommer vara med i det svenska lag som ska delta i finalen i lag-VM nästa helg i Manchester.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!