30-åring gör debut: "Kommer in som en frisk fläkt"

Debut i Bauhausligan. Som 30-åring. Det blir det för Ryan Douglas från Australiten när han går in i Dackarnas lag borta mot Indianerna. "Han kommer in som en frisk fläkt och ska bli spännande att se i en tuff match", säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Dackarna med Timo Lahti i laget tar sig an Patryk Dudeks Indianerna borta.

Dackarna med Timo Lahti i laget tar sig an Patryk Dudeks Indianerna borta.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-05-14 07:00

Dackarna fick en flygande start på säsongen när de besegrade Piraterna hemma med 55–35 förra veckan. Lagledaren Mikael Teurnberg fick se många förare prestera på en hög nivå, men gör en ändring som var planerad sedan tidigare.

– Brady Kurtz kunde inte komma den här gången och det kommer uppstå sådana situationer under säsongens gång. Jag ser det som en fördel att få igång fler förare så alla får en chans att visa vad de går för.

Nyförvärvet Ryan Douglas går in istället. En förare från Australien som är 30 år och inte har kört i Sverige tidigare.

– Han har åkt väldigt bra både i Polen och England under våren och plockat tvåsiffrigt varje gång. Nu blir det en ny bana för hans del så han kan behöva några heat för att komma in i det.

Finns det något som utmärker banan i Kumla?

– Den är väldigt snabb. Det är nog bara Lejonens bana som kan mäta sig på den punkten. Vi har flera förare som trivs där och har gjort bra resultat tidigare.

Indianerna står för motståndet på tisdagen. De började med seger 47–43 borta mot Smederna.

– Det var ett styrkebesked av dem. Indianerna har ett väldigt jämnt lag och kommer säkert bjuda på tufft motstånd.

Flera av Dackarnas förare var i farten i helgen. Både i GP-serien och SEC-Challange.

– Timo Lahti tog sig till omkörning i EM-serien, men kom trea i heatet och åkte ut precis. Han visade fortsatt form i alla fall.

Lagen

Indianerna: 1) Szymon Wozniak, 2) Krzysztof Buczkowski, 3) Patryk Dudek, 4) Bartlomiej Kowalski, 5) Gleb Chugunov, 6) Johannes Stark, 7) Jonatan Grahn.

Dackarna: 1) Timo Lahti, 2) Daniel Bewley, 3) Rasmus Jensen, 4) Ryan Douglas, 5) Andzejs Lebedevs, 6) Noel Wahlquist, 7) Filip Hjelmland

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!