"Får nypa mig i armen varje gång vi kör upp till start"

Det började med en nolla, men sedan var Dackarnas amerikan Luke Becker involverad i fyra raka "femettor" när det blev seger med 57–33 mot Indianerna hemma. "En riktigt laginsats", sa Becker.

Luke Becker har etablerat sig i Dackarnas lag.

Luke Becker har etablerat sig i Dackarnas lag.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-07-08 21:30

Luke Becker var tänkt som en backupförare för Dackarna den här säsongen, men fick tidigt chansen och har tagit den med besked. I tisdags hade han visserligen en tung kväll i Vetlanda med endast fyra inkörda poäng.

– Jag kör många av banorna i Sverige för första gången och i Vetlanda hade jag svårt att få till starterna och hamnade efter, sa Becker som inledde tungt på torsdagen också.

– Mitt första heat var inget vidare.

Amerikanens resterande fyra heat var desto mer imponerande. I sjätte och åttonde heatet körde han hem kvällens två första "femettor" i par med Maciej Janowski.

– Det är en ära att få köra med "Magic". Jag får nypa mig i armen varje gång vi kör upp till start för att förstå att jag får den chansen. Vi känner varandra väl utanför banan också och han hjälper mig på ett föredömligt vis, sa Becker.

I sina två sista heat mot Indianerna blev det också full pott då han i par med Rasmus Jensen ordnade två "femettor" till.

– Jag är väldigt nöjd med jobbet som banpersonalen och hela organisationen gör. Det underlättar mycket för oss förare.

Becker har även en annan Dackeprofil att tacka för att han lyckas så väl.

– Greg Hancock såg till att jag fick chansen att komma över till Europa och köra från början. Han hjälper mig mycket och delar med sig av sin erfarenhet. Det är väldigt tacksamt, säger han.

Maciej Janowski och Luke Becker firade stora triumfer mot Indianerna.
Maciej Janowski och Luke Becker firade stora triumfer mot Indianerna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!