Andersson: "Behöver allt stöd vi kan få"

Bara fyra omgångar återstår av elitseriens grundserie. Efter det får sex lag fortsätta i det häftiga slutspelet medan två har kört färdigt för säsongen. "Helst vill jag inte tänka på att vi faktiskt kan ha kört vår sista hemmamatch redan 14 augusti", konstaterar Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Det är upplagt för publikfest i Västervik.

Det är upplagt för publikfest i Västervik.

Foto: Karin Hertz

Speedway2018-07-30 18:00

Den uttalade målsättningen för Västervik Speedway inför säsongen var slutspel.

Tio omgångar har den inte ändrats – utan snarare förstärkts, då laget har skapat sig ett bättre utgångsläge än de flesta nog hade anat.

LÄS MER: Så kör Västervik i nyckelmatchen

Ner till Lejonen under strecket är det tre poäng och till Indianerna på femteplatsen framför är skillnaden bara en poäng.

Men med det sagt så möter Lejonen, parallellt med Västervik–Rospiggarna, den särklassiga jumbon Masarna på ovalen i Gislaved. Lägg därtill att Lejonen vann det första mötet med 54–36 så behövs det ingen raketforskare för att förstå att Lejonen med all sannolikhet lär stå på tio poäng efter tisdagens match.

– Vår match mot Rospiggarna blir en nyckelmatch på så många sätt. Om matcherna mot lejonen var av slutspelskaraktär så lär den här bli precis som en slutspelsmatch. Vi behöver poängen och i mitt huvud finns det i alla fall inte något annat än att gå för 49 poäng så vi kniper bonusen, säger Morgan.

LÄS MER:Stjärnan missar matchen

Att seriens statistiskt bästa förare Jason Doyle saknas hos Rospiggarna (se artikel nedan) tror Morgan däremot inte kommer att spela så stor roll som vissa kanske vill få det till.

– Först och främst önskar jag att varje lag ska få köra med sin bästa startsjua varje match. Sedan brukar det ofta bli så att andra förare steppar upp istället. Men om de inte gör det är det klart att de kan tappa ett par heatsegrar på det. I vilket fall är det inget vi kan lägga energi på.

Morgan berättar istället att den energin bland annat lagts på att förbereda den nya slovaken Martin Vaculik som kommer debutera i Västerviksdressen på sin nya hemmaplan.

– Martin har inte kört här sedan vi gjorde om banan... så vi har jag allt vi kan för att förbereda honom. Han har fått diverse klipp och tips från mig och vid GP:t i Cardiff vet jag att Nicki snackade lite med honom. För vår förhoppning är att han ska gå in och avlasta med ett par treor direkt.

Något annat som blir viktigt för er?

– Personligen hoppas jag på årets bästa publiksiffra. På slutet tycker jag att vi erbjudit fantastisk speedway och jag hoppas lite mer folk vill komma och stötta oss. Grabbarna lyfter sig verkligen när det är bra tryck på läktaren. Vi gör det här tillsammans med alla fans och supportrar och därför hoppas jag så många som möjligt vill dela slutet av resan med oss, avslutar Morgan.

Fotnot: Tidigare stod det i texten att Martin Vaculik var polack. Det är rättat nu - då han är från Slovakien och inget annat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!