Andersson efter uttåget: "Vi fuckade upp det på hemmaplan"

Västervik Speedways supportrar får vänta på SM-guld-firandet. Laget är återigen bland de bästa i landet men man kommer inte hamna överst på prispallen den här säsongen heller. Dackarna vann dubbelmötet i semifinalen och därmed är Västerviks säsong över.

Morgan Andersson hade delade känslor efter förlusten mot Dackarna.

Morgan Andersson hade delade känslor efter förlusten mot Dackarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-09-11 08:00

Det var många känslor hos Västerviks lagledare Morgan Andersson efter matchen. Dels besvikelse över att man åkt färdigt för 2024 men också stolthet över hur man länge såg ut att ge Dackarna en fight om finalbiljetten.

– Att vi åker hit och tar åtta trepoängare på de tio första heaten och lyckas vinna matchen visar på bra moral, säger Andersson i depån strax efter att semifinalreturen avslutats.

Västervik vann matchen i Målilla med 47–43 men var i totalen tio poäng efter: 95–85 slutade dubbelmötet, i Dackarnas favör.

– Vi fuckade upp det här på hemmaplan. Uppförsbacken från förra tisdagen var för kraftig, konstaterar Andersson.

Allt avgjordes definitivt i det 13:e heatet. Västerviks Jacob Thorssell åkte in i luftstaketet och det tog en bra stunds videogranskning innan beskedet om vilka som kallades till omstart kom från domare Krister Gardell. Thorssell blev utesluten medan Dackarnas Andzejs Lebedevs fick köra. Då Västervik behövde ha poängövertag i det heatet för att hålla liv i tillställningen kunde Dackarna där och då konstatera att saken var klar. Andersson var inte nöjd med beslutet att ta bort Thorssell.

– Jag upplevde situation som de flesta andra, misstänker jag.

Och det var hur?

– Precis tvärtemot domaren.

Det uppstod visst tumult i depån efter beslutet då Thorssell inte var nöjd med Lebedevs agerande.

– I en sån situation handlar det moraliskt om hur du kör där ute. Jag är bara glad att Jacob kom av cykeln och inte satt raklång i staketet. Sen går det fort och det är ingen ofarlig sport och det är mycket känslor.

Andersson fortsätter:

– Vi hade en gammal GP-domare med internationell erfarenhet, han borde kunnat hantera det här bättre. Han hade två beslut att fatta och båda blev fel. (Peter) Ljung borde inte heller ha fått köra efter att ha gått omkull i det femte. Men vi var på rulle ett tag och hade åtta poängs ledning efter paus, hade vi fått Lebedevs utesluten istället för Jacob hade vi kunnat hålla liv i det.

Ett annat avgörande heat var det elfte då båda lagen gjorde ändringar. Dackarna toppade in Brady Kurtz medan Andersson satte in Nielsen istället för Smektala. Dackarna vann det heatet med 5–1.

– Vi försökte en liten rövare där. Tyvärr nollade Nielsen men vi visste ju att allt måste ske direkt på den här banan och när Bartosz var inne på fem-ettan för oss var det för att Dackarna körde bort sig själva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!