Lagledarens tre olika planer för att ta sig till final

På tisdagen åker Västervik Speedway till Hallstavik för den andra och avgörande semifinalen mot Rospiggarna. Med sig har man ett försprång på 16 poäng.

Morgan Andersson och hans Västervik Speedway förväntar sig en hård drabbning i Hallstavik.

Morgan Andersson och hans Västervik Speedway förväntar sig en hård drabbning i Hallstavik.

Foto: Jonathan Åhman

Speedway2023-09-12 09:24

Då Västervik vann den första semifinalen på hemmaplan med 53–37 behöver Rospiggarna vinna med 17 poäng för att avancera till finalen.

Det vill givetvis Västerviks lagledare Morgan Andersson sätta stopp för.

– Jag hoppas att vi kommer ut med bra fart i cyklarna och sätter starterna. En bra start skulle ge ett helt annat lugn i depån och det är viktigt.

Hos Västervik Speedway har Gleb Chugunov, Fredrik Lindgren och Mads Hansen bytt nummer på västarna, annars ställer man upp med samma lag.

Senast körde man riders replacement för Tai Woffinden som opererat in en platta med skruvar i handen för att laga ett brutet ben där.

– Vi kommer att köra riders nu också.

Hur är statusen på Tai?

– Det kommer inte jag kommentera utan han själv får gå ut med den informationen, säger Andersson.

Efter förra veckans operation skrev Woffinden på sitt Instagramkonto att "vi får se hur det ser ut om några veckor".

undefined
Tai Woffinden har fått sitt brutna finger i handen lagat men är inte körklar till den andra semifinalen.

Rospiggarna gör en liten ändring i sin laguppställning. Victor Palovaara kommer in i väst nummer 7 istället för Grzegorz Zengota som hade väst nummer 1 senast.

– Det är ett lurigt lag med bra förare från 1–7 som är ruggigt bra hemma. Vi förväntar oss en stentuff match. Plan A är att vinna, plan B att få till oavgjort och plan C att ta 38 poäng, säger Morgan Andersson.

Västerviks startsjua: 1) Bartosz Smektala, 2) Tai Woffinden, 3) Gleb Chugunov, 4) Mads Hansen, 5) Fredrik Lindgren, 6) Anton Karlsson, 7) Jacob Thorssell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!