"En av årets viktigaste matcher"

Ett hett länsderby mot Dackarna – som har många förare som brukar köra fort på Hejla Arena. Det är vad som väntar Västervik Speedway under tisdagen. "En av årets viktigaste matcher", säger lagledare Morgan Andersson.

Säsongens andra länsderby står för dörren. Första matchen slutade i vinst för Västervik med sex poäng, men nu är det Hejla Arena som gäller. "Ibland har Dackeförarna trivts bättre på vår bana än deras egna hemmabana", säger Morgan Andersson.

Säsongens andra länsderby står för dörren. Första matchen slutade i vinst för Västervik med sex poäng, men nu är det Hejla Arena som gäller. "Ibland har Dackeförarna trivts bättre på vår bana än deras egna hemmabana", säger Morgan Andersson.

Foto: Filip Gustafsson

Speedway2022-07-19 13:21

Bauhausligan kommer allt närmare och närmare ett avgörande. I toppen fajtas Lejonen, Smederna och Västervik om två semifinalplatser. Lite längre ner pågår en annan spännande kamp, där framför allt Piraterna, Rospiggarna och Dackarna gör upp om de sista två slutspelsplatserna. Räkna alltså med två poängsugna lag som ställs mot varandra i årets andra länsderby.

– Det är ingen hemlighet att matchen mot Dackarna är en av årets viktigaste matcher. Ibland har Dackeförarna trivts bättre på vår bana än deras egna hemmabana, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson inför matchen.

Någon speciell förare ni kommer behöva se upp lite extra med?

– Nja, men jag vet ju vad vissa i det gänget kan göra på vår bana. Jag hoppas att vi kan komma tillbaka lite grann, jag tycker inte riktigt att vi har synkat ordentligt på hemmaplan sedan maj månad. Vi har inte riktigt fått ut det vi kan. Jag hoppas att vi kan leverera allihopa samtidigt, det var ett tag sedan.

Säsongens första derby, som kördes i Målilla, vann Västervik med 48–42. Sedan dess har Dackarna värvat in Filip Hjelmland, som i derbyt axlar väst nummer två. För Västerviks del, jämfört med förra veckans match mot Lejonen, kommer Bartosz Smektala in istället för Pawel Przedpelski.

– Przedpelski har haft problem att hålla ihop det under hela tävlingar. De här sju vi tagit ut är det starkaste vi har på hemmaplan just nu. Att Smektala skulle vara med hemma var ju ingen högoddsare, och Jaimon Lidsey har kommit igång riktigt bra.

Vad blir nyckeln till tre poäng?

– Att vi får med oss heatsegrar. Vi måste vinna heat och visa att det är vår hemmabana. Men jag har största respekt för Dackarna. Sedan hoppas vi givetvis på bra publikstöd också.

undefined
Morgan Andersson
undefined
Förra säsongen ledde Mikael Teurnberg Dackarna till SM-guld. Nu krigar Målillaklubben för att nå slutspel.

Semestertider och strålande sol enligt prognosen. Det är upplagt för en riktig publikfest på Hejla Arena denna tisdag. Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg är inne på att det lär bli en tuff match.

– Ja, det börjar dra ihop sig nu. Och det kommer bli riktigt tufft. Men jag tror och hoppas att vi ska kunna ge dem en ordentlig match. Vi vann ju nu senast mot Rospiggarna (47–43), vilket var skönt. Så vi går in i den här kampen med en seger i bagaget.

Vi liverapporterar från derbyt med start 18:45.

undefined
Startsjuorna till tisdagens derby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!