Andersson svarar på kritiken: "Inte så ovanligt"

Eftersnacket efter att Västervik Speedway förlorat derbyt mot Dackarna med 41-49 var det som inträffade i det tolfte heatet.

Västerviks lagledare Morgan Andersson var oförstående till kritiken till det som inträffade i det tolfte heatet.

Västerviks lagledare Morgan Andersson var oförstående till kritiken till det som inträffade i det tolfte heatet.

Foto: Michael Nordin

Speedway2020-09-15 22:00

Förutsättningarna inför sista omgången av Bauhausligan var att om Västervik vann mot Dackarna var risken överhängande att det skulle bli Vetlanda i SM-kvartsfinalen. Det ville Västervik helst undvika.

Ställningen inför det tolfte heatet var 37–35 till Dackarna.

Då inträffade två saker som var ganska anmärkningsvärda. Först blev Sam Masters utesluten för att kört in i startgrinden direkt när grönlampan hade tänts. Det innebar att Masters blev utesluten och ersattes av Noel Wahlqvist. Sedan, i omstarten, fick John Lindman stopp när han låg tvåa med ett halvt varv kvar. I stället för att heatet slutade 3–3 blev det 2–4.

– Jag tycker inte att det är så ovanligt att ha en förare som kör in i startgrinden på en tävling. Anledningen till att han åkte in i startgrinden var att kopplingsspelet stack. Det får man ta reda på, menar Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Det har varit ganska stor kritik på sociala medier om det som inträffade, vad säger du om det?

– Det är sådant som händer, som kopplingsfel. Det stannar för John Lindman och det är sådant som kan hända, svarar Morgan.

C Mores expert Andreas Jonsson kommenterade i tevesändningen:

– Det som inträffar i det tolfte heatet kan diskuteras, men det är som det är.

Linus Sundström sade följande till C More på frågan om det var taktik från Västerviksförarna med tanke på vad som hände i tolfte heatet:

– Det var inget som vi pratade om i laget.

I och med förlusten slutar Västervik näst sist och det innebär att Rospiggarna väntar i SM-kvartsfinalerna, där Västervik inleder på hemmaplan på tisdag. Returen körs dagen efter i Hallstavik.

– Alla lagen i en kvartsfinal är tuffa, så är det. På pappret finns det enklare och tuffare motståndare. Det är det här vi har pratat om hela säsongen att det är nu det börjar, säger Morgan.

Hemmalagets Mikkel B Jensen var involverad i en vådlig krasch i det tredje heatet med Dackarnas Oliver Berntzon. Jensen kom ut till omstarten, som han vann, men sedan var det färdigkört. Berntzon körde ytterligare ett heat innan han valde att avbryta tävlingen.

– Handleden svullnade upp ordentligt för Mikkel. När han åkte ut hade han adrenalinpåslag, men sedan valde han att backa av. Det kommer viktigare tävlingar framöver, berättar Morgan.

Noel Wahlqvist var tillbaka på speedwayovalen efter sin krasch och körde in fyra poäng på fyra heat.

– Det kändes bättre och bättre. Det började sådär, men sedan kom jag in i det mer och mer, säger Noel Wahlqvist.

Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!