Antiklimax i finalen för Doyle: "Stor besvikelse"

Jason Doyle gjorde sin bÀsta GP-tÀvling för sÀsongen i MÄlilla och var pÄ vÀg mot nÄgot riktigt stort. DÄ körde han in i tejpen i finalen och blev utesluten. "Jag har bara mig sjÀlv att skylla", sa en mÀrkbart besviken Jason Doyle.

Jason Doyle körde om Fredrik Lindgren och vann semifinalen, men kvÀllen slutade ÀndÄ med besvikelse.

Jason Doyle körde om Fredrik Lindgren och vann semifinalen, men kvÀllen slutade ÀndÄ med besvikelse.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-08-15 00:19

NÀr sporten trÀffade Jason Doyle dagen före GP-tÀvlingen i MÄlilla var han tydlig med att han verkligen siktade pÄ att gÄ till sin första final i GP-serien för sÀsongen och ta en plats pÄ prispallen. Han trodde Àven att hemmapubliken i MÄlilla skulle kunna vara det som krÀvdes för att lyckas. Hans dröm var ocksÄ pÄ vÀg att slÄ in efter att han kört otroligt bra i semifinalen och lyckats köra hem en het Fredrik Lindgren och ta förstaplatsen som betydde att han fick vÀlja startspÄr först av alla i finalen.

Doyle hade dock en tuff uppgift framför sig i finalen dÀr han stÀlldes mot de tre toppplacerade förarna i totalstÀllningen av GP-serien. Dackeföraren valde startspÄr tre och fick pÄ sÄ vis Bartosz Zmarzlik utanpÄ sig pÄ bana fyra och Fredrik Lindgren invÀndigt frÄn bana tvÄ samt Artema Laguta lÀngst in pÄ bana ett.

Starten han dessvÀrre inte gÄ innan Doyles chanser var spolierade. Australiensaren körde in i tejpen och fick köra ut bakvÀgen istÀllet för att vara med och göra upp om medaljerna. Det var en mÀrkbart besviken Jason Doyle som berÀttade hur han kÀnde efterÄt.

– Det Ă€r en sĂ„ stor besvikelse. Allt gick sĂ„ bra som jag hade hoppats innan finalen och sĂ„ gör jag ett sĂ„dant misstag. Det Ă€r verkligen störande och jag har bara mig sjĂ€lv att skylla pĂ„, sa han.

Han körde annars vĂ€ldigt stabilt under kvĂ€llen dĂ„ han började med tvĂ„ andraplatser, följde upp med tvĂ„ heatsegrar och avrundade grundomgĂ„ngen med en andraplats till. 

– Jag hade verkligen bra fart pĂ„ grejerna ikvĂ€ll, sĂ„ det gör avslutningen extra tung, sa Doyle.

Med lite distans till det hela ska han ÀndÄ vara nöjd med 14 poÀng för fjÀrdeplatsen som för honom upp pÄ en Ättondeplats i totalstÀllningen. Doyle har tolv poÀng upp till Tai Woffinden som slutade nia i lördagens tÀvling och ligger sexa totalt.

– Det var helt klart ett steg i rĂ€tt riktning, sa Doyle.

Maciej Janowski lyckades ocksÄ gÄ till semifinal, men Äkte ut direkt och kom sexa till slut.

– Det gick inte sĂ„ dĂ„ligt. Lite bĂ€ttre för varje heat. Men det var tuff konkurrens i semifinalen och det rĂ€ckte inte den hĂ€r gĂ„ngen för mig, sa Janowski.

I sammandraget ligger han femma pÄ 83 poÀng och har 13 poÀng upp till pallen dÀr Fredrik Lindgren Àr trea pÄ 96.

Jason Doyle hade guldlÀge pÄ hemmaplan i finalen av MÄlillas GP. Det hela slutade dock med ett rejÀlt antiklimax dÄ han körde in i tejpen och fick Äka ut bakvÀgen utan att fÄ chansen att köra om medaljerna.
Jason Doyle hade guldlÀge pÄ hemmaplan i finalen av MÄlillas GP. Det hela slutade dock med ett rejÀlt antiklimax dÄ han körde in i tejpen och fick Äka ut bakvÀgen utan att fÄ chansen att köra om medaljerna.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!