Tre debutanter och Janowski i toppform

Tre debutanter. Det mönstrar Dackarna när de kör första matchen i Bauhausligan för säsongen hemma mot Indianerna. "Vi har ett starkt lag", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Indianernas Jason Doyle och Dackarnas Maciej Janowski har nyckelroller i sina lag i tisdagens premiärkamp.

Indianernas Jason Doyle och Dackarnas Maciej Janowski har nyckelroller i sina lag i tisdagens premiärkamp.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-05-08 06:30

Då var det dags. För Dackarnas premiärmatch i Bauhausligan. Indianerna står för motståndet hemma på Skrotfrag Arena på tisdag. Ett Indianerna som förlorade sin premiär mot Piraterna med 46–44. 

I Dackarna debuterar Daniel Bewley, Andzejs Lebedevs och Noah Wahlqvist. 

Dackarnas lag i premiären: 1) Daniel Bewley, 2) Filip Hjelmland, 3) Rasmus Jensen, 4) Andzejs Lebedevs, 5) Maciej Janowski, 6) Noel Wahlqvist, 7) Ludvig Lindgren.

undefined
Mikael Teurnberg väljer att satsa på nyförvärvet Daniel Bewley som en del i Dackarnas startsjua i premiären mot Indianerna.

Lagledare Mikael Teurnberg säger så här: 

– Vi kör med tre svenskar i laget och jag tycker vi har ett starkt lag. Det ska bli spännande att se hur vi står oss i premiären.

Maciej Janowski visade fin form i helgen då han körde hem den klassiska tävlingen guldhjälmen. Han tog 14 av 15 möjliga poäng mot den polska eliten och vann en poäng före regerande världsmästaren Bartosz Zmarzlik.

undefined
Maciej Janowski

– Att vinna den tävlingen är i princip minst lika tufft som att vinna en GP-tävling. Janowski har visat fin form i Polen i övrigt också. Han har några dippar ibland och var inte på topp i GP-premiären, men jag tror han får en bra säsong.

I motståndarna Indianerna vilar ett tungt ansvar på Jason Doyle. Australiensaren var en nyckelförare i Dackarnas guldlag 2021 och känner banan i Målilla väl. Han gjorde ett inhopp i Kumlalaget förra säsongen som gav mersmak och ska ses som gästernas starkaste kort. Senast tog han 13 poäng på fem heat i premiären mot Piraterna.

– Jason är som en maskin och fortsätter att prestera konstant trots att han hunnit bli 37 år. I GP-premiären kunde han mycket väl ha vunnit finalen om han inte vurpat i utgången av första kurvan. Indianerna har ett riktigt starkt lag från förare 1 till 5 och kommer säkert vara extra revanschsugna efter förlusten i premiären.

undefined
Jason Doyle

Indianernas lag: 1) Szymon Wozniak, 2) Rohan Tungate, 3) Krzysztof Buczkowski, 4) Max Fricke, 5) Jason Doyle, 6) Gustav Grahn, 7) Jonathan Grahn.

Lagom till tisdagens premiärmatch i Målilla hart vårvädret kommit. Det borde innebära goda förutsättningar för matchen.

– Det ser ut att bli en jättefin kväll. Det är kul att säsongen rullar igång nu. Jag hoppas att vi kan vinna direkt och få en bra start, men samtidigt är det inte nu som SM-guldet delas ut. Serien ser ut att bli väldigt jämn och spännande i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!