Direkt avgörande match – då ändrar Dackarna i laget

Vinna eller försvinna. Det är vad som gäller för Dackarna i den helt avgörande matchen mot Piraterna på tisdag. Det är alltså raffinerat värre. Vinnaren tar sig till slutspel. I hemmalaget blir det en ändring och en satsning på fler danskar.

Nicolai Klindt är tillbaka i Dackelaget.

Nicolai Klindt är tillbaka i Dackelaget.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-08-21 21:30

Ni som hängt med vet vad som hände förra veckan. 

Vi tar det kort. Efter Dackarnas förlust mot Indianerna (47–43) och Piraternas megaskräll mot Västervik (55–35) pekade allt mot att Dackarnas enda hopp ställdes till Lejonen och deras bortamöte mot Rospiggarna på tisdag. Då, i torsdags, skrällde jumbon Masarna, vann mot Piraterna och fixade på så vis att mötet mellan mästarna Dackarna och just Piraterna blir helt avgörande. 

Motalalaget har två poängs försprång.

– Ja, nu har vi allt i egna händer. Det känns bra, men vi måste fortsatt vinna och vi ska göra allt för att säsongen ska leva vidare, säger lagledaren Mikael Teurnberg. 

Hos mästarna är stjärnan Maciej Janowski tillbaka i laget – och även Nicolai Klindt. 

– Vi gör en ändring. Han ersätter Filip Hjelmland på den positionen. Klindt har kört bra i både Danmark och England och vi har hela tiden haft en dialog. Han är sugen. 

Vad blir det viktigast mot Piraterna?

– Att vi har samma tändning i laget som i de två sista hemmamatcherna, som vi också vann. Det är också viktigt att vi får en bra start och att vi får poängövervikt på reservsidan. Kommer vi upp i normal nivå kan det här gå bra. 

Dackarnas lag: 1) Rasmus Jensen, 2) Jacob Thorssell, 3) Frederik Jakobsen 4) Maciej Janowski, 5) Brady Kurtz, 6) Nicolai Klindt, 7) Ludvig Lindgren. 

Mot slutspel? Dackarna har allt i egna händer när laget tar emot Piraterna i den sista matchen i grundserien.
Mot slutspel? Dackarna har allt i egna händer när laget tar emot Piraterna i den sista matchen i grundserien.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!