"Bättre att ta steget ner i Allsvenskan"

Vimmerbysonen Stefan Andersson Skill, lagledare i Piraterna, var dämpad men samlad efter tisdagskvällens brakförlust borta mot Dackarna. En förlust, som tillsammans med Indianernas skrällseger över Vetlanda, innebär att Piraterna åker ur Elitserien. – Mitt förslag till styrelsen kommer vara att börja om i Allsvenskan – oavsett om vi så småningom skulle tilldelas en friplats i Elitserien, säger han.

Vimmerbybördige lagledaren i Piraterna, Stefan Andersson Skill, var tom efter storförlusten mot Dackarna som innebär degradering till Allsvenskan. Stefan kommer nu föreslå för skuldtyngda Piraternas styrelse att kliva ner i Allsvenskan även om klubben så småningom kommer erbjudas en friplats.

Vimmerbybördige lagledaren i Piraterna, Stefan Andersson Skill, var tom efter storförlusten mot Dackarna som innebär degradering till Allsvenskan. Stefan kommer nu föreslå för skuldtyngda Piraternas styrelse att kliva ner i Allsvenskan även om klubben så småningom kommer erbjudas en friplats.

Foto: Micael Rundberg

Speedway2017-08-22 20:00

Att Dackarna skulle köra över tidernas mest sargade Pirat-lag (59-31) var ingen överraskning.
Men att suveräna seriesegraren Elit Vetlanda skulle vika ned sig borta mot jumbon Indianerna var det nog inte många som trodde. Eller åtminstone inte ville tro.
Kontentan av kvällens slutomgång i Elitserien: Indianerna upp på näst sista plats och säkrat kontrakt. De på förhand tungt favorittippade Piraterna sist och klart för nedflyttning.
– Jag hade på känn att Vetlanda skulle förlora uppe i Kumla – inte minst när man inte ställde upp med det bästa man hade. Men det är deras grej, även om det påverkar andra lag. Men jag lägger ingen skuld på det, säger Piraternas Vimmerbybördige lagledare Stefan Andersson Skill.

Vill börja om i Allsvenskan
Efter matchen var Stefan tydlig med sina tankar angående Piraternas framtid.
– Efter en sådan här skitsäsong så kanske det är bättre att ta klivet ner i Allsvenskan och börja om från början igen. Så det kommer vara mitt förslag till styrelsen, att vi inte väntar en och en halv månad, utan vi kör Allsvenskan.
– Sedan om inget lag vill gå upp så blir de sju lag i Elitserien nästa säsong. Ett allsvenskt lag ska ju veta redan nu om de vill upp. Lika tydliga ska vi vara, säger Pirat-ledaren.
– Det här är sportens värld och någon måste åka ur. Vi har haft sex fantastiska år med sex medaljer, sedan kommer ett skitår där det blir så här. Vi har inte varit bättre under säsongen och inget att säga om att vi får storstryk här. Även om Vetlanda åker upp och förlorar mot Indianerna som de egentligen inte ska, så är det inte i dag det avgörs.

”Ett jäkla misslyckande”
På upptaktsmötet inför säsongen, tyckte Stefan Andersson Skill att allt annat än Pirat-guld vore ett misslyckande.
Jag kanske inte ska påminna dig om det nu?
– Jo det får du gärna göra. SM-guld var vad vi siktade på, så det här är ett jäkla misslyckande. Jag använder inte ord som katastrof, det är sådant som används när Estonia sjunker. Nu kommer det bli fiaskorubriker, men det får jag ta. Som sportchef är jag ansvarig för laget och förarna, men jag kan ju inte köra åt dem. Men alla verkar vilja att jag ska ta på mig det här, så det gör jag, säger han.

Dackarna kan gå långt
Stefan var efter tisdagskvällens förlust och degradering ytterst tveksam till sin egen framtid i klubben.
– Jag sitter med ett år kvar på ett elitseriekontrakt och det bryts automatiskt nu. Det är för tidigt att säga, men jag har ju sagt innan att Allsvenskan inte är något som lockar mig. Jag vill vinna och då vill jag vinna i Elitserien. Jag får väl vara med och supporta och titta på om Piraterna kan ta steget upp igen
Vad tror du om Dackarnas chanser i slutspelet då?
– Det var ju ingen jättevärdemätare för dem i dag. Men de startar bra, har bra förare, är skadefria och kommer med självförtroende. De kan gå långt. Samtidigt, till skillnad från i fjol, så går de in i kvartsfinalen som favorit. Det kan vara knepigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!