"Behöver inte vara oroliga"

Ledande förare som underpresterar och skador som påverkar truppen. Dackarna har fått en jobbig start på årets säsong. Elit Vetlandas lagledare Fredrik Staaf vet vad Mikael Karlsson och kompani går igenom.

KANONSTART. Elit Vetlanda har öppnat säsongen starkt. Här ses hemmafavoriten Tomas H Jonasson. Foto: Magnus Strömsten

KANONSTART. Elit Vetlanda har öppnat säsongen starkt. Här ses hemmafavoriten Tomas H Jonasson. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Speedway2017-06-13 13:39

– Vi hade det så förra året så jag vet hur det är. Men det finns ingen anledning för dem att vara oroliga. Tittar man på det lagbygget Dackarna har så kommer det att lösa sig så småningom, säger Staaf inför kvällens Smålandsderby i Vetlanda.

Han tillägger:
– Det som är jobbigt är kanske att höra det hela tiden. Dackarna har också en match mindre vilket kanske gör att avståndet uppåt ser större ut än vad det egentligen är.
Till skillnad från Dackarna har Elit Vetlanda öppnat säsongen starkt. Man har de två senaste matcherna vunnit stort mot Piraterna och Lejonen. Totalt har laget vunnit fyra och förlorat en match såhär långt.
– Det är det som är enkelheten i att vara ledare i Vetlanda idag. Det är alltid någon som tar jobbet för någon annan. Vi har ett i stort sett komplett lag i dagsläget, säger Fredrik Staaf.

”Jäkla kamp...”
– Att vi fått ha våra förare ett till fem hela och i bra form betyder givetvis mycket. Att Dackarna fick Lindgren skadad i två veckor ingick naturligtvis inte i planen. Han betyder mycket för dem, inte bara på banan.
Staaf berättar att diskussionerna mellan honom och kollega Mikael Wirebrand, under vilka de resonerar kring kommande laguttagningar, ofta är heta.
– Det är en jäkla kamp om vilken väg vi ska ta. Vi känner att vi har många förare som är i form och knackar på dörren till laguppställningen. Nu har vi tagit storsegrar och då är det svårt att argumentera för att byta ut någon.

Vidare berättar Staaf att Elitserien 2017 är jämnare än vad många trodde på förhand.
– Resultaten hittills visar att serien är något annat än vad experter och tyckare trodde i våras. Det är mindre skillnad mellan lagen än vad många trott, säger Fredrik Staaf.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!