Bekräftat: Lindgren lämnar Dackarna

Fredrik Lindgren och Dackarna är - för nu - ett avslutar kapitel. Det bekräftar Målillaklubbens ordförande Tomas Karlsson.

Foto:

Speedway2017-10-05 11:14

GP-stjärnan Fredrik Lindgren lämnar Dackarna. Sent igår kväll kom uppgifter från Vetlanda-Postens bloggare Oskar Mörnefält att Lindgren var klar för SM-vinnarna Smederna. Nu bekräftar också Dackarnas ordförande, Tomas Karlsson, att Lindgren inte kommer att fortsätta köra speedway för Dackarna.
– Det är såklart synd, men vi kan inte äventyra hela klubbens ekonomi, säger Karlsson, som säger att klubben valde att kliva av budracet när prislappen trissades upp.
– Fredrik hade ett bra avtal innan och vi höjde det men var ändå inte nära, det fattades några hundra tusen.

Var det svårt att kliva av med tanke på Fredriks status?
– Jättesvårt. Men skammen att stå i slutet på nästa höst och inte kunna betala förare hade varit jobbigare. Lönerna är tillräckligt höga som de är.

Det har varit ett tufft Dacke-dygn. Först valde Peter Ljung bort Målillaklubben till förmån för Västervik. Och nu Lindgren, som alltså ryktas till Smederna.
– Jättetråkigt. Peter Ljung ser man nästan som en Västerviks-förare, så det var mer väntat. Lindgren följer pengarna. Förare kan prata om klubbkänsla men i slutändan är det pengarna som styr, säger Tomas Karlsson.
– Samtidigt är sånt här bra, det ger en extra tändvätska, avslutar Dackarnas ordförande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!