Bekymmersamt läge för Dackarna: "Har inte råd med fler skador"

Skadelistan blir allt längre för Dackarna. Senast i raden är Noel Wahlquist som bröt båtbenet i en Allsvensk match på torsdagen. "Noel har inlett säsongen starkt så det är trist både för han och laget att han blir borta en dryg månad nu", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Noel Wahlquist är den senaste föraren i Dackarna som dragit på sig en skada.

Noel Wahlquist är den senaste föraren i Dackarna som dragit på sig en skada.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-05-31 14:22

Dackarna har tvingats köra Riders Replacement för en skadad Daniel Bewley i sina två senaste bortamatcher och åkt på två tunga förluster som följd.

– Jag räknar med att Bewley är tillgänglig till tisdagens match mot Vargarna, men däremot är varken Brady Kurtz eller David Bellegio aktuella till den matchen. Kurtz har ett ledband i foten som är av och behöver tid. Bellegio ska göra comeback för Tarnow i helgen och kan förhoppningsvis köra för oss snart.

Den senaste smällen åkte unge Noel Wahlquist på. Han körde för Griparna mot Masarna i Allsvenskan och kraschade så pass illa att han bröt båtbenet i ena handen.

– Han hade otur när lagkamraten som låg framför honom fick stopp. Handen fick en smäll och efter att ha röntgat den på fredagsmorgonen visade det sig att båtbenet var av. Det är en lurig skada som brukar ta runt sex veckor att läka, men det kan gå både fortare och dröja längre, säger Teurnberg och fortsätter:

– Det var fel tidpunkt för Noel att åka på den skadan. Han har kommit igång bra den här säsongen och får nu ett uppehåll och missar viktiga tävlingar. Det gör vårt lag känsligt också. Vi tål inte fler skador just nu.

Vem ersätter Wahlquist?

– Avon van Dyck går in på tisdag. Han har precis kommit tillbaka efter en skada och gjort ett par matcher. Han skulle ha fått chansen snart ändå, men det blev lite tidigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!