Berntzon levererade i finalen: "Trivs alltid i Målilla"

Oliver Berntzon – finalets utropstecken? Mycket möjligt. Den förre Dackeföraren hade en riktigt fin afton, ihop med lekkamraten Bartosz Zmarzlik. Men så är inte alltid fallet. "Nu fick vi det att fungera", konstaterar Berntzon.

Oliver Berntzon var ordentligt på hugget när han kom tillbaka till sin gamla hemmaarena i Målilla.

Oliver Berntzon var ordentligt på hugget när han kom tillbaka till sin gamla hemmaarena i Målilla.

Foto: Jens Lidesjö

Speedway2024-09-17 22:24

Jo, det får man säga. För i duons tre inledande heat blev det lika många "femettor". Berntzons individuella poängskörd landade in på 9+2 när vi summerade första kampen i finalen. 

– Det kändes bra. Jag trivs alltid i Målilla, det kändes inte konstigt på nåt sätt, säger han till Sporten ett tag efter matchens slut. 

Du och din kollega, Bartosz Zmarzlik, inledde riktigt starkt. Vad säger du om er insats?

– Det funkade bra. Det gjorde det inte riktigt i de två föregående matcherna. Han är en svår lagkamrat att åka med och det vet alla. Men nu fick vi det att fungera.

Vad var det som stämde så bra?

– Jag hade bra fart. Hänger man med honom är det lättare att åka par. Oftast är han så mycket snabbare än alla andra. Nu funkade det bra och hoppas att det blir likadant nästa vecka.

Vad tänker man inför en finalretur, med en fyrapoängsledning?

– Man tänker 0–0. Det är bara att gå för hemmasegern, och får vi oavgjort vinner vi ändå.

Berntzon har stor respekt för kapaciteten som detta Dackelag besitter. 

– De är i princip lika bra som oss på pappret. Kurtz, Bewley, Rasmus (Jensen), Lebedevs... De kör ju hur bra som helst, i Gislaved också. Det här är så långt ifrån över att det inte finns.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!