Berntzon missnöjd med missad semi

Dackarnas förare gjorde bra ifrån sig när VM-deltävling fyra i speedway avgjordes i Hallstavik. Maciej Janowski fick kliva upp på pallen som trea och debutanten Oliver Berntzon körde till sig en tiondeplats. "Jag visade återigen att jag kan konkurrera med de bästa", säger Berntzon i ett uttalande.

Dackarnas Maciej Janowski, till höger, tog en tredjeplats i Hallstavik. Vann gjorde Emil Sayfutdinov före Martin Vaculik.

Dackarnas Maciej Janowski, till höger, tog en tredjeplats i Hallstavik. Vann gjorde Emil Sayfutdinov före Martin Vaculik.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Speedway2019-07-07 15:30

Dackarnas Oliver Berntzon hade tilldelats ett så kallat wild card till GP-tävlingen i Hallstavik. Totalt blev det sju poäng i tävlingen för Berntzon, som var endast en pinne från att nå semifinal.

– Det är verkligen en annan nivå. Jag är inte så nöjd med mitt resultat om jag ska vara ärlig. Det var så nära, men ändå så långt borta, säger Oliver Berntzon i ett uttalande.

Berntzon var framförallt missnöjd med starterna. I sina tre första heat hamnade han på efterkälken redan från början.

– Jag hade mina absolut sämsta starter på hela säsongen. Och när man ställs mot de här grabbarna så funkar inte det, säger Berntzon.

Men ju längre tävlingen gick, desto bättre gick det för "Vispen" Berntzon. I grundomgångens sista heat var han först över mållinjen och slog bland annat slutsegraren Emil Sayfutdinov.

– Jag kämpade hårt i varje heat och visade återigen att jag kan konkurrera med de bästa, säger Berntzon.

Det blev en final utan svenskt deltagande. Fredrik Lindgren var den som lyckades bäst. Han tog sig till semifinal – och slutade sexa totalt. Det innebar tio inkörda poäng för Lindgren, som även ligger på en sjätteplats i VM-serien.

Antonio Lindbäck slutade på plats 13. Lindbäck ligger på plats 15 med 23 poäng.

Ryske Emil Sayfutdinov tog hem segern, och leder även VM-serien på lika många poäng (47) som Dackarnas Patryk Dudek, Polen och danske föraren Leon Madsen. På andra plats kom Martin Vaculik, Slovakien och trea i finalen blev Dackarnas Maciej Janowski, Polen.

"Magic" Janowski, som vann i Hallstavik i fjol, var glad över att vara tillbaka på pallen efter sina skadebekymmer tidigare under säsongen. Polacken, som ligger på 13:e plats i VM-serien med 24 poäng, sa så här efter tävlingen:

– Det är svårt när man har förlorat så många poäng eftersom jag missade deltävlingen i Warszawa. Sedan var jag inte 100 procent redo i Slovenien. I kväll var det väldigt tufft och jag har ingen energi kvar, men jag fick äntligen en bra poäng och vi klättrar långsamt i serien. Det är jag väldigt glad för.

Sex VM-deltävlingar återstår. Nästa körs i polska Wroclaw den 3 augusti. Sedan kommer VM tillbaka till Sverige och Målilla den 17 augusti. (TT/Vimmerby Tidning)

Oliver Berntzon tog en heatseger i Hallstavik och slutade på tionde plats totalt.
Oliver Berntzon tog en heatseger i Hallstavik och slutade på tionde plats totalt.

VM-ställningen

1) Emil Sayfutdinov 47, 2) Patryk Dudek 47, 3) Leon Madsen 47, 4) Bartosz Zmarzlik 44, 5) Martin Vaculik 44, 6) Fredrik Lindgren 42, 7) Niels-Kristian Iversen 32, 8) Jason Doyle 30, 9) Janusz Kolodziej 29, 10) Artem Laguta 27, 11) Matej Zagar 27, 12) Max Fricke 27, 13) Maciej Janowski 24, 14) Robert Lambert 24, 15) Antonio Lindback 23, 16) Tai Woffinden 15, 17) Bartosz Smektala 10, 18) Oliver Berntzon 7, 19) Vaclav Milik 4, 20) Matic Ivacic 2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!