Berntzon mot moderklubben: "Alltid kul att möta dem"

Det är snabba puckar för vissa speedwayförare nu. I lördags säkrade Dackarnas Oliver Berntzon en GP-biljett i Kroatien. På tisdag är det dags att möta Lejonen i elitserien. "De har varit grymma i år", säger Berntzon.

Oliver Berntzon ställs mot moderklubben Lejonen på tisdag kväll.

Oliver Berntzon ställs mot moderklubben Lejonen på tisdag kväll.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2020-08-24 18:00

Dackarnas svenska toppförare Oliver "Vispen" Berntzon missade lagets senaste elitserie-match, borta mot Masarna i torsdags. Anledningen? Han skulle köra GP-Challenge i Kroatien på lördagen, där han skulle försöka säkra en av de tre ordinarie platserna till Grand Prix-serien 2021.

Så blev det också. Berntzon slutade tvåa och knep en VM-biljett. Med ett par dagars distans till sin bedrift menar han att han trots det inte hittat till toppformen – än. 

– Ska jag vara helt ärligt så var det inget speciellt som gick extra bra. Det är så klart fantastiskt att ha lyckats komma tvåa, men jag gjorde långt ifrån min bästa körning på en speedway-cykel, säger han och fortsätter:

– I en sån här tävling måste man alltid försöka få med sig poäng. Det är mycket taktik inblandat. 

När vi pratar med honom är han hemma i Sverige igen och laddar inför sin nästa uppgift – Lejonen hemma på Skrotfrag Arena i Målilla på tisdag kväll. 

Att möta Lejonen är givetvis speciellt för "Vispen", som har Gislavedsklubben som moderklubb. 

– Det är alltid kul att möta Lejonen och de har varit grymma hittills i år. Det kommer bli tufft.

Vad blir viktigast för er (Dackarnas) del?

– Att vi är på hugget direkt. Om vi ger Lejonen samma försprång som vi gav Indianerna (tio poäng) så kommer det bli svårt. 

27-åringen har under denna väldigt speciella säsong fått ta större ansvar i Dackarna. När fler yngre förare nu får chansen är han bland de mer rutinerade i laget. 

– Det gäller att man är med lite mer och försöker prata med alla och kolla ifall man kan hjälpa till med något. Samtidigt har man ju sitt egna att tänka på, säger Berntzon. 

När det gäller Dackarnas lag är det noterbart att dansken Frederik Jakobsen inte finns med i laget på grund av personliga skäl. Han ersätts av Matias Nielsen, som fanns med mot Masarna senast också. 

Missa inte vår direktrapportering från Dackarnas möte med Lejonen under tisdagskvällen. Följ matchen på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 18:45. 

Så ställer lagen upp:

Dackarna: 1) Jacob Thorssell, 2) Joel Kling, 3) Hans Andersen, 4) Matias Nielsen, 5) Oliver Berntzon, 6) Avon van Dyck, 7) Theo Johansson.

Lejonen: 1) Rohan Tungate, 2) Casper Henriksson, 3) Mathias Thörnblom, 4) Robert Lambert, 5) Nikolai Klindt, 6) Linus Eklöf, 7) Maksymilian Bogdanowicz. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!