Berntzon om Dackarna: "Det är mycket som ska klaffa"

Oliver Berntzon har växlat upp och utvecklats till en av Dackarnas ledande förare. Men kommer Dackefansen få njuta av hans körning även nästa säsong? "Jag har inte hört något konkret", säger han.

Oliver Berntzon kan ha gjort sin sista match för Dackarna. Men han är positivt inställd till en fortsättning i klubben.

Oliver Berntzon kan ha gjort sin sista match för Dackarna. Men han är positivt inställd till en fortsättning i klubben.

Foto: Michael Nordin

Speedway2020-10-07 14:24

"Vispen" var stundtals briljant för Dackarna under året som gick och levererade en högklassig speedway. Säsongen för Målillaklubben tog som bekant slut i kvartsfinalen, och för Berntzon slutade det med en skada som fortfarande gäckar honom. 

– Det är lite ömt och det kan hända att jag tappar känseln i vissa delar runt höften då och då. Jag åkte ju in till akuten direkt efter kvartsfinalen i Målilla och gjorde ultraljud på njuren bland annat. Men det såg okej ut, förutom att jag kissade lite blod. Det var blod som hade lagrats under en tid och som kom ut, så det var ingen fara, säger Berntzon. 

En match med sitt polska lag (Start Gniezno) i andraligan på lördag och ett par öppna tävlingar nästa vecka är det som är kvar av speedwaysäsongen för Berntzons del. Sedan är det dags att börja förbereda sig inför nästa år.

– Det finns inga beslut tagna än och jag vet inte var jag kommer att köra. Man vill ha det klart så snabbt som möjligt så att man kan börja jaga sponsorer. Företagen vill ju veta var man kommer att köra, förklarar han.

Har du haft några diskussioner med Dackarna om en eventuell fortsättning?

– Jag har bara pratat lite lätt med Tomas (Karlsson, ordförande i Dackarna) men jag har inte hört något konkret. De ska väl ha ett årsmöte först och sen inleds lagbygget. 

Kan du tänka dig att fortsätta köra för Dackarna?

 – Ja, jag trivs jättebra i Dackarna och det är klart att jag är positivt inställd till det. Sen är det mycket som ska klaffa med lagbygget och så. Vi vet ju inte heller hur ligan kommer att se ut nästa år. Jag har även ett GP att tänka på. 

Just det. Förutom Grand Prix-tävlingarna (som han kvalificerade sig till efter en tävling i Kroatien i år) så har "Vispen" även planer på att fortsätta köra i Polen. Där är ett klubbyte betydligt mer aktuellt än i Sverige. 

– Klubben (Gniezno) vill ha kvar mig men jag är inte säker på om jag ska vara kvar. Banan där är väl inte min favoritbana och även om jag är lite av en publikfavorit så lutar det ändå åt att jag byter klubb. 

Vad är det som gör att du inte trivs på den banan?

– Den är bara så jäkla hal hela tiden. Visst, det finns många hala banor men den här är helt otrolig. Det blir som att komma till en bortamatch varje gång man ska köra där och det går inte att förbereda sig.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!