Beskedet: Får inte vara kvar

Vetlanda MS har meddelat att de inte förlänger kontraktet med lagledaren Mikael Karlsson, tidigare verksam i Dackarna.

Mikael Karlsson.

Mikael Karlsson.

Foto: Micael Rundberg

Speedway2018-09-17 13:24

Mikael Karlsson hade hoppats på en förlängning på ytterligare två i Vetlanda MS. Nu blir det ingen fortsättning alls. Klubben måste spara pengar och då ryker Karlssons tjänst. Det var en något överraskad Mikael Karlsson som fick motta beskedet av Vetlandas ordförande Leif Hedberg och sportchef Mikael Wirebrand under söndagskvällen.

– Det var faktiskt ganska så överraskande. Det kändes som att vi hade något långsiktigt på gång. Att man tar ansvar för sin ekonomi är inget att säga om, det har jag full respekt för, och visst hade man fått någon hint om att ekonomin behöver saneras. Men i mitt fall handlar det om småpengar man sparar, säger Mikael Karlsson.

Beskedet från Vetlanda var tungt för Karlsson, som hade sett fram emot att fortsätta.

– Det känns väldigt tråkigt, men det var roligt så länge det varade. Nu får man ta sig en funderare på om man ska hitta på något annat. Men i dag finns nog ingen energi för det. Men jag är inte arg och besviken på klubben, man ska ha respekt för ekonomin, säger Mikael Karlsson.

Vetlanda meddelar i ett pressmeddelande att Mikael Wirebrand kommer att leda laget ensam kommande säsong - och att nedskärningar i förarbudgeten är att vänta. Dessutom kommer Wirebrands sportchefstjänst att skäras ned till viss del från 1 maj nästa år.

– Under senare år har vi årligen skurit ner på vår förarbudget och 2019 utgör ingen skillnad. Vi har tre förare under kontrakt i dag och i övrigt har Wirebrand blivit tilldelad en mycket stramare budget för lagbygget 2019, säger Vetlandas ordförande Leif Hedberg i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om