Besviken trots vinsten

Dackarna tog en komfortabel seger mot Indianerna under tisdagskvällen. Oliver Berntzon tog åtta poäng men var besviken på sin insats och menar att han inte gjorde sin bästa match.

Oliver Berntzon tog SM-silver i Eskilstuna.

Oliver Berntzon tog SM-silver i Eskilstuna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2018-07-31 21:26

Tisdagskvällen bjöd på match i Elitserien mellan Dackarna och Indianerna. Dackarna vann med 49–41 och flera av lagets stjärnor imponerade återigen. Oliver Berntzon, som varit i kanonform på sistone, fick inte alls ut lika mycket som dem, enligt honom själv.

– Ska jag vara ärlig så känns det så där just nu faktiskt. Klart att det är skönt med vinst, det är det alltid, men jag är halvbesviken på mig själv, säger Berntzon efter matchen.

”Vispen”, som Oliver kallas, var ändå med bra i de flesta heaten men fick inte till det allra sista. Hans åtta poäng, mot världklassigt motstånd ska tilläggas, var dock en bidragande faktor till dackesegern.

– Jag tycker jag har nivån och är uppe och ”fightas” men jag drog alltid det kortaste strået. Det är klart att det är tufft att möta världens bästa förare men man vill ändå alltid vinna, säger han.

Dackarna ligger i den absoluta toppen av Elitserien och även om han inte fick ut max mot Indianerna så går resan vidare för Oliver och laget. Fortsätter det så här kan det bära långt och inom laget finns en alldelles speciell stämning.

– Det är den bästa stämningen jag varit med om någonsin i ett lag och det säger även en sådan som Greg (Hancock). Vi passar bra ihop, trivs bra ihop och alla skrattar och är glada, säger ”Vispen”.

Vad säger du om Gregs insats i dag?

– Finns inte mycket att säga. Jag önskar bara min insats såg ut så också, säger han med ett skratt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!