Dackarna har bonuspoängen i egna händer

Ett formtoppat Dackarna går för tre poäng när Piraterna gästar Skrotfrag Arena på tisdag kväll. "En viktig och tuff match", säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Dackarna går för tre poäng mot Piraterna.

Dackarna går för tre poäng mot Piraterna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-06-19 14:00

16 poäng. Det är vad Dackarna har att gå på vad gäller bonuspoängen på tisdag. När man mötte Piraterna på bortaoval tidigare under säsongen blev det seger med 53–37. 

– Vi har väldigt stor respekt för Piraterna. De har några riktigt vassa förare och det kommer bli tufft. Givetvis hade det varit skönt att få med sig bonuspoängen, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Hans lag har fyra raka segrar och är inne i något av en formtopp. Till tisdagens match har Teurnberg valt att ta med Noel Wahlquist, som kommer att göra sin andra match för säsongen i Dackarnas dress.

– Han är på gång tillbaka efter sin knäskada och vi fick loss honom från Lublin nu.

Dackarna har fått ihop en bra kärna i sitt lag, med fyra toppförare. Man har däremot en hel del snitt till godo, vilket kan öppna för förändringar i laget.

Hur ser du på det?

– Ska vi vara med och slåss om medaljer, så krävs det nog en toppförare till. Vi kan byta ut den med lägst snitt mot en med snitt över två, så på så sätt kan vi stärka upp laget rejält. Då kan vi bli jäkligt slagkraftiga sen mot slutspelet, menar Teurnberg.

Dackarnas lag mot Piraterna: 1) Maciej Janowski, 2) Filip Hjelmland, 3) Rasmus Jensen, 4) Daniel Bewley, 5) Andzejs Lebedevs, 6) Noel Wahlquist, 7) Ludvig Lindgren.

Fotnot: Tisdagens match direktrapporteras på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 18:50!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!