"Bra att ha muskler om vi går långt i ett slutspel"

Det har varit tyst om den polska stjärnduon Patryk Dudek och Maciej Janowskis vara eller icke vara i Dacketruppen, hösten 2020. Nu är det klart. De är med. "De är med och skvalpar lite i bakgrunden", säger Peter Karlsson.

Dackarnas lagledare Peter Karlsson är mycket nöjd med truppen.

Dackarnas lagledare Peter Karlsson är mycket nöjd med truppen.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2020-08-03 14:26

Av det resonemanget kan ni förstå att de inte är ett förstaval för Dackelagledaren – i det här läget. 

– Vi har möjlighet att använda dem, så är det. Om och hur mycket de kommer att köra vet vi inte. Det har också varit lite struligt med dem och deras klubbar och förbund. De är inte så pigga på att släppa dem till utlandet med rådande läge och restriktioner. De ser på Sverige på ett kanske aningen märkligt sätt, säger "PK" och fortsätter:

– Sedan är det jättebra att ha dem i truppen. Det är bra att ha muskler om vi skulle nå långt i ett slutspel, eller om det skulle kärva till sig på annat sätt. 

Nästa vecka är det premiärdags för Dackarna i Bahausligan, Vetlanda borta. 

Dackarnas trupp är nu komplett. Är du nöjd med den?

– Jag är mycket nöjd. Jag kan inte vara annat – det är ju vi som har utformat den (skratt). Vi har bra förare och det ska bli intressant att följa våra unga killar (Avon Van Dyck och Theo Johansson). Det är väldigt kul att kunna erbjuda dem att få köra. Sedan vet vi att det tar sin tid att komma in i tempot. De är bara i början av en förhoppningsvis lång karriär. 

Elitseriesäsongen som väntar är på många sätt olik alla andra tidigare upplagor, med färre matcher och ingen publik. Känns det ändå som vanligt, eller är känslan att det inte riktigt är på "riktigt"?

– Visst känns det annorlunda utan åskådare, men rent lagmässigt och det som händer ute på banan...nä, det blir som vanligt. De här killarna är så professionella. Jag kan väcka dem mitt i natten en smällkall januaridag och de skulle ta det här på fullaste allvar. När de ställer sig vid startgrinden, då är det fullt fokus. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!