Kurtz imponerade i derbyt: "Tråkigt att vi inte vann"

Brady Kurtz och Västerviks hemmaoval brukar inte bara någon bra kombination. Tills nu. "Vet inte varför det gick så bra ikväll (tisdag), men tråkigt att vi inte vann", sa australiensaren med en ljudlig suck.

Brady Kurtz imponerade borta mot Västervik.

Brady Kurtz imponerade borta mot Västervik.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2022-07-19 21:32

Kanske var det vädret. Kanske den stora åskådarmassan eller kanske den fina starten. Hur som helst. Brady Kurtz stod för en finfin insats borta mot Västervik. Han körde in 13 poäng och blev derbyts näst bäste poängplockare. 

– Det gick bra och jag har väntat lite på det här, men det spelade inte så stor roll till slut, sa han kort efter matchens slut. 

Han var som så många andra Dackeförare mycket besviken efter den knappa förlusten (46–44). 

Kurtz vann två av sina heat och blev tvåa i tre andra. Det var ytterst nära att det hade blivit tre triumfer för honom. I det 14:e och näst sista heatet ledde han hela tiden, tills sista böjen. Då passerade snabbe Chugunov honom och förpassade Kurtz till andra plats. Det innebar att matchen var avgjord. 

Det hjälpte föga att Dackarna tog en femetta genom Maciej Janowski och Rasmus Jensen i derbyts sista heat. 

– Det är jobbigt att förlora när vi är så nära, men det är bara att komma igen. Vi ska bara till slutspel, sa Brady Kurtz som gjorde sin främsta insats i Dackedressen så här långt den här säsongen. 

Poängen Västervik: Gleb Chugunov 11, Fredrik Lindgren 9, Bartosz Smektala 8, Jaimon Lidsey 8, Kenneth Bjerre 6, Anton Karlsson 4

Poängen Dackarna: Maciej Janowski 14, Brady Kurtz 13, Rasmus Jensen 9, Nikolai Klindt 5, Ludvig Lindgren 2, Jacob Thorsell 1

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!