Carl-Anton: ”Ser bättre ut än någonsin”

På lördag smäller det på G&B arena. GP-cirkusen kommer till Målilla och förberedelserna är i full gång. GP-generalen Carl-Anton Johansson hoppas på ett succéår.

GP-generalen Carl-Anton Johansson ser ljust på lördagens speedwayfest och hoppas på en stark publiksiffra.

GP-generalen Carl-Anton Johansson ser ljust på lördagens speedwayfest och hoppas på en stark publiksiffra.

Foto: Karl Edgren

speedway2018-08-09 07:00

Sedan GP-deltävlingen i Målilla 2005 har Carl-Anton Johansson varit general över arrangemanget. På lördag är det dags igen för ytterligare en GP-fest och Carl-Anton, han hoppas på ett kanonår.

– Det ser bättre ut än någonsin. Det har varit orosmoln över vädret varje tävling sen 2005, men nu ser det äntligen ljust ut, säger Carl-Anton.

På biljettfronten ser det också positivt ut. Jämfört med samma tidpunkt i fjol har det sålts fler biljetter i år berättar Johansson.

– Det känns bra. Förhoppningen är att vi ska dra oss mot 10 000 i publiksiffra.

Förra året var cirka 8 500 personer på GP-tävlingen i Målilla. En siffra som var en liten försämring mot 2016, men det kan ha haft sin naturliga förklaring menar Carl-Anton.

– Då tävlingen regnade bort 2016 var det ett naturligt tapp.

Förutom förbättrad väderlek tror GP-generalen att faktorn att det går bra för ”hemmalaget” Dackarna kan ha en positiv betydelse för publiksiffran.

– Vi har tre förare med bara från Dackarna (Hancock, Janowski och Dudek). Det kommer locka fler av de lokala invånarna säkerligen.

Inför GP-säsongen 2016 skrev Målilla MK och BSI (GP-ägarna) ett treårsavtal. När tävlingen är färdigkörd på lördag har det kontraktet löpt ut.

Om det blir framtida GP-tävlingar i Målilla? Det vet inte Carl-Anton för ens om ett par månader. Ambitionen är dock att det ska fortsätta.

– Vi vet inte hur de (BSI) tänker. Efter tävlingen på lördag sätter vi oss och sammanfattar. Sen får vi förhoppningsvis ett besked så snabbt som möjligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!