Efter derbyförlusten: "Satt oss i ett jobbigt läge"

Dackarna var länge bra med i derbyt hemma mot Västervik. Till slut fick de ge sig med 48–42 efter att inte ha varit som bäst när det gällde som mest. "Vi har en förare som tar tvåsiffrigt och då går det inte att vinna mot ett så bra lag som Västervik", sa Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Nikcolai Klindt började bra, men avslutade med två nollor.

Nikcolai Klindt började bra, men avslutade med två nollor.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-05-31 21:25

Det var annars Dackarna som fick en flygande start. Nyförvärvet Nicolai Klindt visade vägen med att hålla ledningen från innern i första heatet och ordna övertag med 4–2 tillsammans med Brady Kurtz. En "femetta" av radarparet Jacob Thorssell och Rasmus Jensen i tredje heatet innebar sedan ledning med 12–6 för Dackarna. Problemet för hemmalaget var bara att de inte lyckades få poängövertag i något av de tolv sista heaten.

undefined
Jacob Thorssell och Rasmus Jensen ordnade en femetta i tredje heatet.

– Det började okej, men slutade inte bra, sa Nicolai Klindt om sin egen insats och det beskrev också Dackarnas match som helhet.

– Det kändes väldigt bra efter en heatseger i första och två poäng i andra för mig. Sedan låg jag på en pinne i både mitt tredje och fjärde heat, men tappade. Jag fick inte ned kraften i banan då från start och det är inte lätt att komma iväg när det bara spinner. Jag försökte justera, men fick inte ordning på det, sa Klindt.

undefined
Nicolai Klindt vann sitt första heat för Dackarna.

Västervik hade 31–29 att gå på efter tio heat. Det såg ut att kunna bli en riktigt rafflande avslutning, men då visade gästerna sin styrka samtidigt som Dackeförararna inte hade marginalerna med sig.

– Vi tappade en "femetta" i tolfte heatet och gjorde ett försök att toppa i det 13:e. Rasmus Jensen gick ut och vann det, men då fick Maciej Janowski stopp från start och då var det mer eller mindre kört, sa Mikael Teurnberg.

Västervik höll undan och vann med 48–42 efter två oavgjorda nomineringsheat. Det var Dackarnas fjärde förlust på fem omgångar i Bauhausligan.

Hur prekärt är läget för er nu i serien?

– Det är klart att det är ett jobbigt läge med fyra förluster på fem matcher. Samtidigt får man titta lite på hur vi har förlorat. Det har varit många jämna matcher och vi kunde lika gärna ha vunnit mot Piraterna och Lejonen. Samtidigt så blir varje match framöver en måstematch så vi måste börja vinna helt enkelt och ta oss till slutspel.

I nästa omgång väntar Rospiggarna borta för Dackarna. Då är inte Nicolai Klindt tillgänglig utan Adam Ellis går in i laget igen. 

Dackarnas nygamle dansk är dock sugen på att vara med och bidra framöver.

– Jag känner ändå att jag kan komma in och lyfta laget. Nästa gång ska jag träna lite innan på banan och hitta rätt inställningar direkt.

Dackarna-Västervik 48-42

Dackarna:

Rasmus Jensen 12, Jacob Thorssell 7, Maciej Janowski 7, Nikolai Klindt 5, Brady Kurtz 5, Viktor Trofimov 5, Ludvig Lindgren 1.

Västervik:

Gleb Chugunov 11, Kenneth Bjerre 9 poäng, Bartosz Smektala 9, Fredrik Lindgren 8, Pawel Przedpelski 6, Peter Ljung 5, Anton Karlsson 0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!