Lättnad efter krossen – nu väntar kvartsfinal

Glad, nöjd och tillfredsställd. Men framför allt lättad. Lagledaren Mikael Teurnberg kunde äntligen pusta ut. Nu är slutspelsplatsen säkrad för Dackarna. Och där väntar Indianerna från Kumla. "Det är skönt att säsongen lever i åtminstone två veckor till", säger han.

Maciej Janowski och Dackarna är klara för kvartsfinal, efter en storkross mot Piraterna.

Maciej Janowski och Dackarna är klara för kvartsfinal, efter en storkross mot Piraterna.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2022-08-23 22:11

Om det var nervöst och ovisst på förhand, så visade Dackarna direkt var den sista slutspelsbiljetten skulle hamna. Piraterna från Motala hade i ärlighetens namn inte en chans på Skrotfrag Arena i Målilla.

En period kändes det som att Dackarna tog femetta på femetta på femetta. Lite så var det faktiskt. Slutresultatet 60–29 skvallrar också om det. 

– Det var mycket nerver och så innan, men sen så kommer en explosion. Och vi är ett bra lag. Samtidigt kan allt hända och idrott är idrott, det har man sett tidigare, säger lagledaren Mikael Teurnberg när vi träffar honom i depån kort efter segerjublet.

Segern och slutspelsbiljetten säkrades i princip redan i det tionde heatet, då hemmaledningen var hela 41–18. Dackarna behövde vinna med minst två pinnar för att bli slutspelsklara. Det blev aldrig spännande.

– Formen har varit bra under hösten. Det känns riktigt skönt nu. Vi fick en bra start direkt och sen var det bara att mata på, säger Teurnberg.

Vad känner du?

– Lättnad, framför allt. Det hade varit hemskt om vi inte fått bonuspoängen förra veckan (mot Indianerna), men så ska man inte tänka, haha.

Många förare körde bra i hemmalaget. Några som såg ut att trivas extra bra var den danska supertrion med Rasmus Jensen, Frederik Jakobsen och Nikolai Klindt. Den sistnämnde fick mycket beröm av lagledaren efter insatsen.

– Klindt kom in och har åkt bra i Danmark och England. Jag har följt honom. Ska vi lyckas bra i slutspelet så är det en viktig pjäs för oss. Det var hans bästa match sen han kom till oss och den kom i helt rätt läge.

Direkt efter matchen i Målilla var det dags för Västervik Speedway att välja motstånd i de kommande kvartsfinalerna. De slutade trea i grundserien och fick alltså välja först. Smederna och Lejonen är redan klara för semifinal.

Västerviks lagledare Morgan Andersson var på plats i Målilla och gjorde sitt val i tv-sändningen. Valet? Att möta seriefemman Rospiggarna. Han valde alltså bort Dackarna, som slutade sexa.

Är du överraskad över att Andersson inte valde er?

– Vi har ju åkt bra, så jag vet inte... Det man inte kan påverka ska man inte fundera över. Vi har gjort en bra höstsäsong, med bra matcher både i Kumla och Västervik. Men det är bra, då kanske de (Västervik) har lite respekt för oss, skrattar Mikael Teurnberg.

Det innebär att Dackarna ställs mot Indianerna från Kumla i sin kvartsfinal. Indianerna valde att börja på hemmaoval på tisdag, 30 augusti. Returen körs i Målilla en vecka senare.

Hur ser du på den utmaningen?

– Nu får vi ladda om. Det är skönt att säsongen lever i åtminstone två veckor till.  Jag har inte hunnit tänka så mycket på det. Nu åkte jag på att skjutsa Janowski till flygplatsen, Arlanda. Jag sa det innan, att om du gör ditt jobb i kväll så lovar jag att köra dig, haha. 

Det kan Dackarnas lagledare säkerligen leva med, en kväll som denna.

Förarpoäng Dackarna

Frederik Jakobsen 12

Brady Kurtz 12

Nikolai Klindt 10

Maciej Janowski 10

Rasmus Jensen 9

Jacob Thorssell 4

Ludvig Lindgren 3

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!