Dackarna fick revansch efter den blytunga förlusten

Andra matchen för Dackarna denna vecka i Bahausligan. Efter tisdagens förlust mot Avesta hoppades Teurnberg och Company på något bättre vilket de fick. Matchen slutade 51-39 till Dackarna.

Jakobsen och Jensen går mot femetta.

Jakobsen och Jensen går mot femetta.

Foto: Josef Jacobson

Speedway2021-08-05 20:52

Var det en mardröm i Avesta i måndags blev det något helt annat mot Lejonen till att börja med. Efter ett tre-tre-heat var det islossning för Dackarna. I det andra heatet blev det femett signerat Danskarna Jakobsen och Jensen. I det tredje heatet visade sig vår Svenska stjärna Jacob Thorssell fram sig och drog lätt hem en trepoängare. Det var en lucka som hette duga. Ställningen efter tre heat var 12-6 till Dackarna. 

Efter sladdpausen väntade två tre-tre-heat med bland annat Thorssell som vinnare i sitt. I det sjätte blev det sen en vinnare i ett heat. Det var Dackarna som vann när Becker och Jensen fixade en 4-2-seger. Ställningen var nu 22-14.

I det sjunde heatet fick äntligen Lejonen lyckas. Det tog en femetta och fick knapra in lite på Dackarna. I det nionde heatet blev det rödflaggat och omstart. Den första starten, fördel Lejonen. Den andra var Dackarnas och de kunde kamma hem en fyrapoängare med hjälp av Jensen som kör tre heat på raken. Ställningen 30-24.

I det elfte heatet fixar Lejonen en femetta till som ett resultat av lagledare Fröjds toppning. I det efterföljande heatet kontrar Dackarna med en femetta och från fyra poängs skillnad i heat elva är det nu åtta och 40-32 inför nomineringsheaten tre. 

I det trettonde körde Dackarna med sina svagaste kort. Men Maksymilian tog en trepoängare och höll heatet till tre-tre. Trots att Dackarna inte vann det fjortonde heatet även fast man hade Thorssell och Jakobsen på banan så lyckades man fixa tre-tre och slå fast både segern och två nya poäng på lagkontot.

Det femtonde heatet blev satt för omstart men när det väl kom igång defilerade Dackarna för en sista gång ikväll och drog in en femetta och matchen slutade 51-39 på hemmaplan.

Förarnas poäng

DACKARNA

1) Luke Becker: 13p

2) Jason Doyle (Riders Replacement)

3) Frederik Jakobsen: 10p

4) Rasmus Jensen: 12p

5) Jacob Thorssell: 11p

6) Max Bogdanowicz: 3p

7) Sammy van Dyck: 0p

LEJONEN

1) Rohan Tungate: 13p

2) Jakub Miskowiak: 8p

3) Mathias Thörnblom: 2p

4) Jaroslaw Hampel: 5p

5) Grzegorz Walasek: 10p

6) Linus Eklöf: 0p

7) Casper Henriksson: 1p

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!