Dackarna gjorde processen kort: "Styrkebesked"

Barotsz Zmarzlik och Dominik Kubera saknades. Då blev Lejonen ett enkelt byte för Dackarna, som tog med sig tre poäng hem till Målilla. "Det känns som att det verkligen börjar sätta sig nu", säger lagledaren Mikael Teurnberg efter vinsten med 52–38.

Mikael Teurnberg kunde bjuda på ett leende. Hans Dackarna tog med sig tre poäng hem från Gislaved.

Mikael Teurnberg kunde bjuda på ett leende. Hans Dackarna tog med sig tre poäng hem från Gislaved.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-07-11 21:20

Mycket av förhandssnacket till onsdagens match mellan Lejonen och Dackarna handlade om förarna som inte skulle kunna medverka. VM-ledaren Zmarzlik samt hans landsman Dominik Kubera saknades i Lejonen. Maciej Janowski fanns inte med i Dackarnas lag.

Att hemmalaget från Gislaved saknade spets syntes tydligt. Visserligen tog man en femetta i heat två – men efter det tog Dackarna kommandot.

– Det blev jäkligt bra. Det går inte bara att komma hit och ställa ut cykeln, trots att de saknar några gubbar. Vi saknade ju dessutom Janowski. Men vi gör det riktigt bra som lag, säger Mikael Teurnberg, lagledare i Dackarna.

Daniel Bewley fortsatte som han gjort under egentligen hela säsongen, med heatseger efter heatseger, innan han fick avbryta på grund av skada. Brady Kurtz vann i sin tur sina fyra första heat, medan Andzejs Lebedevs och Filip Hjelmland löste två raka femettor tillsammans. Det mesta gick Målillalagets väg.

– Kurtz och Lebedevs gör det fantastiskt bra genom hela matchen, precis som Rasmus Jensen. Även Filip gör det bra och tar viktiga poäng för oss, menar Teurnberg.

Vad hände med Bewley?

– Han kraschade rätt ordentligt i England i går (läs måndag) och var mörbultad och stel i nacken. Han hade ont så vi bestämde oss för att inte ta några risker. Det vill man inte göra med en sån skada. Han ska få lite behandling i England nu när han flyger hem, så får vi se hur han mår framöver.

Redan i pausen var ledningen 37–23 till Dackarnas fördel. Eftersom man vann det första mötet lagen emellan – med 47–43 – så var bonuspoängen heller aldrig hotad. Till slut blev det en klar seger med 52–38 för Dackarna i Gislaved.

– Det är ett styrkebesked, måste jag säga. Det känns som att det verkligen börjar sätta sig nu och Kurtz intåg har verkligen gjort att det kuggat i de två senaste matcherna, säger lagledaren.

Dackarna är nu klara för slutspel och har dessutom chans att ta över serieledningen på tisdag, när man möter nuvarande serieledarna Västervik på bortaoval.

– Jag vill vinna varenda match. Det viktigaste är dock att vi behåller det momentum som vi har och bara fortsätter jobba. Det blir tufft men roligt på tisdag.

Poäng Dackarna

Andzejs Lebedevs 13, Brady Kurtz 12, Rasmus Jensen 10, Daniel Bewley 9, Filip Hjelmland 7, Ludvig Lindgren 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!