Dackarna gjorde jobbet – tog tre poäng mot Piraterna

Dackarna var stora favoriter på förhand inför bortamötet med Piraterna. Och Målillalaget var till slut ett par snäpp vassare än Motalagänget och tog en bekväm seger med 42–48.

Piraterna och Dackarna möttes i Motala på tisdagkvällen.

Piraterna och Dackarna möttes i Motala på tisdagkvällen.

Foto: Jens Bollius

Speedway2021-08-24 20:59

Dackarna rivstartade tisdagens bortamatch mot Piraterna med två femettor på de två inledande heaten. Hemmaförarna hade stora problem att hänga med Dackarnas snabba förare. Jason Doyle, Jacob Thorssell, Luke Becker och Frederik Jakobsen hade alla hunnit med att vinna varsitt heat och dryga ut ledningen för Dackarna. 

Piraterna studsade tillbaka i heat sju och knappade in på Dackarna, som inför det heatet hade en tiopoängsledning. Motalalaget toppade in Peter Kildemand och fick bästa möjliga utdelning, när han och Jakub Jamrog lyckades knipa en femetta före Luke Becker och Frederik Jakobsen. 

Dackarna svarade dock direkt, med Jacob Thorssell och Rasmus Jensen. Den svensk-danska duon tog där sin tredje raka 5–1-seger tillsammans och var otroligt svårstoppade. I pausen hade bortalaget återigen gått ifrån och drygat ut ledningen till tio poäng. 

Jacob Thorssell tog sin fjärde raka heatseger i det tionde heatet och fortsatte att imponera. Tyngre var det däremot för Frederik Jakobsen, som efter sin heatseger i sitt första heat kom sist för tredje gången i rad. 

Inför nomineringsheaten lyckades hemmalaget skapa lite spänning, trots allt. Tomas H Jonasson och Thomas Jörgensen satte full fart från start och höll Luke Becker och Rasmus Jensen bakom sig under hela det tolfte heatet, vilket gav Piraterna en femetta. Ställningen inför de tre avslutande heaten var därmed 33–39 till fördel för Dackarna.

Frederik Jakobsen revanscherade sig direkt i det första nomineringsheatet och vann det, före två piratförare. När det blev 3–3 även i heatet därefter innebar det att Dackarna hade säkrat segern i matchen. Jacob Thorssell avslutade visserligen sin kanonkväll med att vinna ännu ett heat och inkassera 15 av 15 möjliga poäng. Slutresultatet skrevs till 42–48 och seger för gästande Dackarna.

Dackarna får därmed med sig tre poäng hem till Målilla, eftersom man också tog bonuspoängen mot Piraterna. 

Piraterna–Dackarna 42–48

Förarpoäng Piraterna

1) Peter Kildemand: 1, 1, 3, 1.

2) Tomas H Jonasson: 0, 3, 0, 3, 2.

3) Thomas Jörgensen: 1, 2, 2, 2, 1.

4) Jonas Seifert-Salk: 0, 1, 1, 1, 3.

5) Jakub Jamrog: 2, 1, 2, 2, 2, 2.

6) Alexander Woentin: 1, 0, 1, 1, 0.

Förarpoäng Dackarna

1) Luke Becker: 2, 3, 1, 1, 2.

2) Frederik Jakobsen: 3, 0, 0, 0, 3.

3) Jacob Thorssell: 3, 3, 3, 3, 3.

4) Rasmus Jensen: 2, 2, 2, 0, 1.

5) Jason Doyle: 3, 2, 3, 3, 0.

6) Ricky Kling: 0, 0, 0.

7) Avon Van Dyck: 0, 0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!