Dackarna hade inte en chans

Nä. Dackarna räckte inte alls till i den avgörande SM-finalen i Eskilstuna. Smederna var alldeles för bra och avgjorde tidigt.

Smederna var klassen bättre hemma i Eskilstuna och vann SM-finalen mot  Dackarna.

Smederna var klassen bättre hemma i Eskilstuna och vann SM-finalen mot Dackarna.

Foto: Hanna Franzén/TT

Speedway2018-10-03 20:47

Det började så lovande. Dackarna tog en femetta i det första heatet genom perfekt paråkning av Greg Hancock och Pawel Przedpelski. Fredrik Lindgren kom sist i heatet. Dackarnas dubbelseger förde upp dem i ledning totalt med två poäng. Förhoppningarna om poängövervikt var även stora i det andra heatet med reservparet Hans Andersen och Joel Kling, men så blev det inte alls. Linus Eklöf och Pontus Aspgren, som hade det tufft i den första finalmatchen i Målilla, visade helt andra takter hemma på Smedstadion. Eklöf vann med Aspgren som trea.

Efter tre körda heat var ställningen sedan helt oavgjord i matchen, 52–52. Helt ovisst i det läget. Men sedan handlade det om klasskillnad. Niels-Kristian Iversen och Pontus Aspgren visade vägen i det fjärde heatet och tog en femetta mot Dackarnas Krzysztof Kasprzak och Hans Andersen. Redan där och då kopplade de regerande mästarna ett visst grepp. Och Smederna tog ett allt fastare grepp heat efter heat.

Dackarna sprattlade visserligen till en aning i det sjunde heatet och vann det med 4–2, men Smederna hade ändå ett klart övertag i det läget. I paus hade Smederna i princip redan avgjort. Ledning i matchen med tolv pinnar och fjorton totalt (83–69). Dackarna hängde helt enkelt inte med. Inför den andra finalmatchen hade Målillalaget som mest fått stryk med två pinnar den här säsongen. Nu blev det storstryk. När Niels-Kristian Iversen och Fredrik Lindgren vann dubbelt i heat 13 var det definitivt klart. Smederna var svenska mästare igen, precis som förra året.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!