Dackarna har vittring på formtoppen

Det mesta börjar falla på plats för Dackarna och samtliga förare visar gryende form. Den tuffa våren är preskriberad – nu rustar Målillagänget ordentligt.

Foto:

Speedway2017-07-24 11:01

De två oroshärdar som kvarstår för Mikael Karlssons gäng är: banan på G&B Arena är ”för bra”. Mikael Karlsson menar det i allra positivaste bemärkelse men inser också att en så pass fin och öppen racingbana öppnar upp för motståndarlaget. Men några större revideringar av den är inte att vänta.
– Vi har diskuterat det där lite. Vi tror att om vi skulle börja göra om en massa skulle det ställa till det för våra egna mer än hjälpa. Ifjol fick vi tillbaka hemmaplansfördelen ju längre säsongen led och vi hoppas kunna göra detsamma i år.

Sega i inledningen
Det andra orosmolnet: inledningen på matcherna. Laget har för ovana att låta motståndarna springa iväg med tillställningen, vilket innebär att Dackarna får jaga under pressade förhållanden många gånger.
– Det är det vi pratar mest om och måste rätta till. Att vara med från start är inte bara viktigt ur poängperspektivet, utan det blir en helt annan arbetsro under matcherna. Skulle vi slippa jaga hela tiden skulle vi kunna jobba mycket mer med smådetaljer i inställningar och så vidare. Nu blir det istället att poängen tar allt fokus, säger Mikael Karlsson.

Janowski vann andra raka
Men det finns också mycket att glädjas åt i Målilla. Maciej Janowski körde i lördags hem sin andra raka GP–tävling, Rune Holta börjar växla upp, likaså de svenska stjärnorna Fredrik Lindgren och Peter Ljung. Och man har visat moral i många matcher som man vänt sent.
– Vi ger aldrig upp, det är vår största styrka. Jag tycker att Maciej Janowski får lite för mycket skit både i sociala medier och i tidningar. Han har den senaste tiden verkligen visat att han är en matchvinnare för oss. Peter Ljung är också på rätt väg. Han var bra i Kumla förra veckan och i Västerviks match mot Vargarna.

Jagar hemmaseger
En hemmaseger på fem försök. Mot Smederna får man en ny chans att vinna hemma. I bortamötet tog Dackarna en seger med minsta möjliga marginal, 46–44, efter två fem–ettor som avslutning.
– Laguppställningen är ganska självklar just nu. Många av våra förare har sett starka ut så jag tror att vi får se hemmajubel, avslutar Mikael Karlsson.

Startsjuor:

Dackarna:

1) Fredrik Lindgren

2) Mads Korneliussen

3) Patryk Dudek

4) Rune Holta

5) Maciej Janowski

6) Peter Ljung

7) Joel Kling

Smederna:

1) MIkkel Michelsen

2) Pontus Aspegren

3) Matej Zagar

4) Michael Jepsen Jensen

5) Andzejs Lebedevs

6) Linus Eklöf

7) Gregorz Walasek

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!