Lagledaren efter segern: "Det var lite nervöst..."

Dackarna vann borta mot Piraterna med 48–42 under tisdagen och säkrade i princip en slutspelsplats. Det var dock en tuff bortamatch som levde i allra högsta grad inför nomineringsheaten.

Dackarna fick slita för segern borta mot Piraterna, men gjorde jobbet till slut.

Dackarna fick slita för segern borta mot Piraterna, men gjorde jobbet till slut.

Foto: Arkiv/Jens Bollius

Speedway2021-08-24 21:50

Piraterna har haft en oerhört tuff säsong i år. På bortaplan har man haft stora svårigheter och förlorat med stor marginal. Hemma på RMV Skog Arena i Motala har man däremot gjort det betydligt bättre, även om det inte riktigt syns i poängraden. 

Faktum är att Piraterna inte förlorat en enda hemmamatch med mer än sex poängs marginal den här säsongen. Mot Dackarna på tisdagkvällen höll den sviten i sig. Dackarna vann med prick sex poäng, 48–42. 

Och det var en seger som säkrades först i det näst sista heatet för kvällen. 

– Det var lite nervöst under matchen, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg kort efter att segern bärgats. 

Han fortsätter:

– Jag lider faktiskt med Piraterna eftersom de gör det bra och kämpar på. De saknar de där riktiga topparna. Så jag hade på känn att det skulle bli så här jämnt ändå. 

Jämnt såg det inte ut att bli inledningsvis. Dackarna rivstartade med två femettor och såg ut att gå mot en bekväm seger. Bäst för kvällen var Jacob Thorssell, som briljerade och körde fullt med sina 15 poäng. Vissa andra, så som Frederik Jakobsen och Ricky Kling, hade större problem. Jakobsen tog först tre poäng i sitt första heat – men kom sedan sist i tre raka. 

– Det var egentligen inga problem med Frederik. Han kom bara inte iväg så som han ville och sen var det svårt att köra om, säger Teurnberg. 

Trots det var det ändå just Jakobsen som levererade i det första nomineringsheatet, precis efter att Piraterna knappat in med en femetta. Då var det bara sex poäng som skiljde lagen åt. Det var det också efter Jakobsens seger i heat 13, men med två heat kvar att köra var det i princip avgjort. Luke Becker och Rasmus Jensen lyckades ta två respektive en poäng i det 14:e heatet och sätta den definitiva spiken i kistan. 

– På något vis kändes det aldrig säkert, förrän vi avgjorde i det näst sista heatet. Det var samtidigt starkt av Jakobsen att gå in i det pressade läget och vinna, menar lagledaren, som uppfattade att det fanns en del problem med banan i Motala:

– Ja, den var lite sådär. Det såg lite sårigt ut och man fick åka rätt mycket längs staketet. Jag är glad att alla förarna är helskinnade. 

Dackarna tog inte bara två poäng, utan fick även med sig bonuspoängen. I och med det ska det också nu otroligt mycket till för att man ska missa slutspel.

Piraterna–Dackarna 42–48

Förarpoäng Piraterna

1) Peter Kildemand: 1, 1, 3, 1.

2) Tomas H Jonasson: 0, 3, 0, 3, 2.

3) Thomas Jörgensen: 1, 2, 2, 2, 1.

4) Jonas Seifert-Salk: 0, 1, 1, 1, 3.

5) Jakub Jamrog: 2, 1, 2, 2, 2, 2.

6) Alexander Woentin: 1, 0, 1, 1, 0.

Förarpoäng Dackarna

1) Luke Becker: 2, 3, 1, 1, 2.

2) Frederik Jakobsen: 3, 0, 0, 0, 3.

3) Jacob Thorssell: 3, 3, 3, 3, 3.

4) Rasmus Jensen: 2, 2, 2, 0, 1.

5) Jason Doyle: 3, 2, 3, 3, 0.

6) Ricky Kling: 0, 0, 0.

7) Avon Van Dyck: 0, 0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!