Dackarna i unikt samarbete

Dackarna inleder ett samarbete med den polska speedwayklubben Gdansk. Detta står klart efter ett möte som hölls i Polen under torsdagen.

Dackarna och polska klubben Gdansk startar ett unikt samarbete.

Dackarna och polska klubben Gdansk startar ett unikt samarbete.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2019-01-24 17:26

Att Speedwayförarna har uppdrag för flera olika klubbar i flera länder har länge varit ett faktum. Men att klubbarna har ett samarbete i någon uttalad form är mindre vanligt.

Dackarna inleder nu ett unikt samarbete med den polska klubben Gdansk på flera områden. På torsdagen var en trio från klubben nere i Gdansk för att sätta formerna för ett utbyte där man tar hjälp av varandra för att bredda sitt utbud för sponsorer, supportrar, förare och den egna organisationen.

– Det hela började med att Krystian Plech och Jon Lindberg började prata om möjligheterna om att göra något klubbarna emellan som var grunden till att vi nu är här, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson på klubbens facebooksida.

Samarbetet innebär bland annat att man kommer att erbjuda sponsorer och supportrar paket-resor till de respektive klubbarnas tävlingar.

– Vi kommer nu att sitta ner och mer i detalj se hur upplägget kommer att se ut men hela samarbetet i sig är ju unikt och båda sidor ser stora möjligheter i det här, säger Jon Lindberg i Dackarna.

Under 2019 kommer förarna Jacob Thorssell, Joel Kling och Kacper Gomolski representera både Dackarna och Gdansk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!