Dackarna jagar finalplats – måste vända underläge

Åtta poäng. Det är vad Dackarna behöver plocka in mot Lejonen för att ta sig till en ny SM-final. Lagledaren Mikael Teurnberg tror stenhårt på sitt lag. "Åtta poäng är ingen omöjlighet", säger han.

Mikael Teurnberg med danska duon Rasmus Jensen och Nikolai Klindt. På tisdag är man ute efter en finalbiljett.

Mikael Teurnberg med danska duon Rasmus Jensen och Nikolai Klindt. På tisdag är man ute efter en finalbiljett.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-09-19 13:45

Det har varit hektiska dagar för Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg. Förra onsdagen körde hans lag semifinal borta mot Lejonen i Gislaved. I lördags var det sedan Grand Prix i Målilla, innan det på tisdag alltså är dags för semifinalretur.

– Nu är det fullt fokus på det som komma skall, säger han när Sporten pratar med honom under måndagen.

På tal om GP och Lejonen... En viss Bartosz Zmarzlik tog hem tävlingen och säkrade också VM-titeln. På tisdag ska Dackarna försöka få stopp på världsmästaren.

Vad är det som gör honom så bra?

– Jag kommer ihåg när jag såg honom första gången, uppe i Hallstavik. Då körde han i Allsvenskan och var bara 16 år. Sen var han med som wildcard i ett GP när han var 17 och blev trea. Jag tror det är den yngste någonsin som stått på pallen. Då undrade man "vad är det här?", säger Teurnberg och fortsätter:

– Det är lite som med Rickardsson (Tony), att han hela tiden tar det till en ny nivå och utvecklas. Jag känner honom inte personligen, men folk i hans närhet menar på att han är väldigt ambitiös och ständigt vill utveckla både sig själv och materialet. Sen är han också ett fysiskt underbarn. Så länge han har den här motivationen så kan han nog ta fler VM-titlar framöver.

På tisdag gäller det alltså att försöka plocka in åtta poäng på Lejonen, efter att Gislaveds-gänget vunnit med 49–41 på sin hemmaoval.

– Skulle någon i maj eller juni sagt att vi skulle köra semifinal mot Lejonen och ligga under med åtta poäng inför returen, så hade jag nog tagit det. Åtta poäng är absolut inget omöjlighet, menar lagledaren, som är tydlig med vad som krävs:

– Det gäller att ha lite tur. Inget får gå snett utan vi måste vårda varje poäng. Det är viktigt att få ett övertag i början, eftersom vi vet att Lejonen brukar vara starka på slutet. 

Mikael Teurnberg väljer att köra med samma lag som i det första mötet.

– Vi ändrar inte på något utan kör på med samma som vi gjort de senaste fem, sex matcherna. Vi försöker rida på det vi gjort och gå in med samma inställning.

Lagen:

Dackarna: 1) Maciej Janowski, 2) Frederik Jakobsen, 3) Rasmus Jensen, 4) Nicolai Klindt, 5) Brady Kurtz, 6) Jacob Thorssell, 7) Ludvig Lindgren.

Lejonen: 1) Dominik Kubera, 2) Mathias Thörnblom, 3) Patryk Dudek, 4) Oliver Berntzon, 5) Bartosz Zmarzlik, 6) Benjamin Basso, 7) Casper Henriksson.

Sporten direktrapporterar från tisdagens semifinal på Skrotfrag Arena i Målilla, med start klockan 18:50.

Fredrik Lindgren, Bartosz Zmarzlik och Maciej Janowski på prispallen i Målillas Grand Prix.
Fredrik Lindgren, Bartosz Zmarzlik och Maciej Janowski på prispallen i Målillas Grand Prix.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!