Dackarna jagar trendbrott: "Vill inte utse en syndabock"

Serieledarna borta – tuffast tänkbara match för Dackarna. Mikael Karlsson, lagledare i Dackarna, tror dock på sitt lag. – Vi vet vad förarna har för potential, säger han.

Speedway2017-06-13 15:00

I ”Studio Dackarna”, som sänds på vår hemsida berättade Karlsson på måndagen att förare bett om ursäkt för sin prestation i förlustmatchen mot Indianerna.
– Det var på ett positivt sätt. Det var inte så att de fick ta skulden eller något sånt, mer att de visade att de inte skyllde ifrån sig eller backade från ansvaret. De tog fullt ansvar för sina prestationer, det var positivt, säger Mikael Karlsson.

Ikväll åker man till Vetlanda för att försöka hitta tillbaka till ett vinnande spår. Och man gör det med Fredrik Lindgren tillbaka i laget.
– Fredrik betyder mycket för oss. I depån, på banan och hans blotta närvaro medför en respekt, säger Karlsson.

Nyckeln till seger ligger i att många förare måste leverera. För att få igång Patryk Dudek har man flyttat honom från väst ett till tre.
– Vi måste ha åtminstone fem förare som kommer upp i sin rätta nivå. Vi vill skapa ett bra driv, det går inte att köra på revanschlusta eller något sådant.

– Alla våra förare har haft minst ett par bra matcher, så vi vet vad de kan. Vi hade kunnat börja ändra i laguppställningen men vi vill inte peka ut någon syndabock, avslutar Mikael Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!