Dackarna kan ta ett jättekliv mot slutspel: "Respekt"

Piraterna – en munsbit? Inte alls enligt Mikael Teurnberg. "Jag har full respekt för dem", säger Dackeledaren inför bortamötet i Motala.

Dackarna, med Jason Doyle i laget, kan ta ett stort kliv mot topp-sex och därmed en fixad plats i kommande slutspel.

Dackarna, med Jason Doyle i laget, kan ta ett stort kliv mot topp-sex och därmed en fixad plats i kommande slutspel.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-08-23 18:00

Ingen speedwayfantast i Motala gillar att läsa tabellen i Bauhausligan. Om de nu brinner för Piraterna vill säga. 

Piraterna har minst sagt haft det motigt 2021. En titt i tabellen visar att de bara tagit en ynka pinne på sina tolv körda matcher så här långt. Slutspel kan de glömma. Poängen tog de för övrigt något överraskande mot serietvåan Västervik.

– Det kommer att bli en tuff match. Piraterna har kört jämnt mot många lag, men förlorat till slut, säger Mikael Teurnberg. 

Visst är det så. Faktum är att de inte förlorat en hemmamatch på RMV Skog Arena med mer än sex poäng.

Kolla här: Piraterna–Vetlanda: 41–47, Piraterna-Smederna: 42–46, Piraterna–Västervik: 45–45, Piraterna–Lejonen: 44–46, Piraterna–Indianerna 42–46. 

Däremot har de kört svagt på bortaplan, vilket mötet i Målilla indikerar. Dackarna vann då med förkrossande 67–23, vilket innebär att bonuspoängen i princip redan är i hamn för Dackarna. Tar de alla tre pinnar, ja...då kan de nästan räkna in en slutspelsplats. 

– Ja, då ska det mycket till för att vi inte ska bli topp-sex. Att vi tog två poäng senast mot Rospiggarna var väldigt viktigt. Med tanke på förutsättningarna kan jag tycka att det var en av säsongens bästa prestationer från vår sida, säger Teurnberg. 

Mot Piraterna får Dackarna dock klara sig utan de båda världsstjärnorna Maciej Janowski och Tai Woffinden. Det kom inte som någon blixt från klar himmel, tvärtom. 

– Det har varit klart en längre tid. Det är GP-vecka och båda kommer flyga till Ryssland från Polen. Det här visste vi om tidigt. Däremot kommer Jason Doyle till start, vilket förstås är jättebra för oss. Han har löst det praktiska inför GP-tävlingen med att han istället flyger från Sverige. Han är som en arbetshäst. Helst vill han köra varje dag. 

Teurnberg gläds också över att dansken Frederik Jakobsen är tillbaka i laget igen efter sin skada. Han blir ett tillskott – i ett på förhand starkt Dackarna, trots avsaknaden av Janowski och Woffinden. 

I övrigt kommer stabile och formstarke Jacob Thorssell till start liksom Rasmus Jensen, Luke Becker, Ricky Kling och Avon Van Dyck.

Piraterna: 1) Peter Kildemand, 2) Tomas Jonasson, 3) Thomas Jörgensen, 4) Jonas Seifert, 5) Jakub Jamrog, 6) Alexander Woentin. 

Dackarna: 1) Luke Becker, 2) Frederik Jakobsen, 3) Jacob Thorssell, 4) Rasmus Jensen, 5) Jason Doyle, 6) Ricky Kling, 7) Avon Van Dyck. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!