Dackarna klart för semifinal

Dackarna vann tisdagens bortamatch mot Lejonen. Detta efter en kväll som tillhörde Patryk Dudek. Polacken körde nämligen fullt och tog maximala 15 poäng.

Dackarna vann borta mot Lejonen med

Dackarna vann borta mot Lejonen med

Foto: Karl Edgren

speedway2018-08-14 21:15

Pawel Przepedlski flög iväg från start i det första heatet och det såg länge ut att bli en fyra-tvåa till Dackarna, men på det andra varvet passerade Hancock Rohan Tungate och höll sedan andraplatsen ända in i mål. Därmed hade gästande Målillalaget fått en drömstart på matchen med en fixad fem-etta redan i första heatet.

I nästa heat knep Dackarna en fyra-tvåa, följt av fyra raka heat som slutade oavgjort. Efter heat sju var Dackarna i en åttapoängsledning (17–25) och såg ut att ha de tre poängen inom säkert förvar – men det skulle jämna till sig.

I heat åtta knep Lejonen sin första fem-etta och inför paus hade laget reducerat Dackeledningen till 29–31.

Inför nomineringsheaten var Dackarna i ledning med 41–37, men matchen kändes långt ifrån avgjord. Men då klev Patryk Dudek fram för femte gången denna afton och knep en trepoängare för Dackelaget i heat 14. Hans Andersen tog tredjeplatsen vilket gjorde att gästerna vann heatet med fyra-två – och hade säkrat segern och de tre poängen. 48-42 blev till slut segersiffrorna.

Parallellt med Dackarnas match slog Vetlanda Rospiggarna och det betyder att Dackarna är klara för semifinal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!