Dackarna knep bonuspoängen – frågan är om det räcker

Vilken speedwayrysare tisdagskvällen bjöd på. På flera sätt och på olika banor. I Kumla föll Dackarna mot Indianerna, men knep bonuspoängen. Desto större skräll var det att Piraterna körde över Västervik och passerade mästarna i tabellen. "Jag blev tagen på sängen", sa Mikael Teurnberg efter det överraskande resultatet.

Mikael Teurnberg och Rasmus Jensen hade lätt att hålla sig för skratt efter tisdagskvällens match mot Indianerna. Det blev visserligen en bonuspoäng, men samtidigt ett skrällresultat i Motala.

Mikael Teurnberg och Rasmus Jensen hade lätt att hålla sig för skratt efter tisdagskvällens match mot Indianerna. Det blev visserligen en bonuspoäng, men samtidigt ett skrällresultat i Motala.

Foto: Haris Dreco

Speedway2022-08-16 23:20

Den känslan delade Dackelagledaren med många. Nästjumbon Piraterna tvingade fram ett skiljeheat efter storsegern med 55–35 mot Västervik. Väl där vann Motalalaget och fixade alla tre poäng mot topplaget. 

– Jag hade inte full koll på den matchen och såg den förstås inte, men visst blev jag överraskad. 

Resultatet innebär att Piraterna passerade Dackarna i tabellen, trots att bonuspoängen alltså hamnade i Målillalagets favör i Kumla. 

– Ja...., vad ska man säga. Det är en tuff säsong för oss, men vi har fortfarande chansen att nå slutspel, sa Teurnberg efter den dramatiska matchen mot Indianerna (förlust med 47–43).

"Räddningsplankan" kan bli Rospiggarna. 

– Det är nog vårt hopp. Jag räknar med att Piraterna gör sitt mot Masarna (klar jumbo) och tar alla tre poäng där. Då hjälper det inte om vi skulle vinna sista matchen hemma mot Piraterna för att passera dem. Däremot kan vi nå samma poäng som Rospiggarna, om de förlorar mot Lejonen och vi samtidigt vinner mot Piraterna. 

Slutspelsplatsen hänger alltså på en skör tråd för fjolårets mästarlag. 

Att laget ändå lyckades knipa den där ack så viktiga bonuspoängen mot Indianerna kan visa sig guld värd, eller i alla fall betyda att laget trots allt tar sig till slutspel och topp-sex. 

Matchen på Glottra Skog Arena i Kumla blev både dramatisk och lååång. 

Regnovädret ställde till det och försenade matchen rejält. 

När vi väl kom igång inleddes den med sex (!) raka oavgjorda heat. Samtliga med en Indianförare i topp. Hemmalaget hade sedan ett litet poängövervikt matchen igenom. Första heatet med poängövervikt för Dackarna kom i heat tolv. 

Då skiljde bara två poäng mellan lagen. Det definitiva avgörandet kom sedan i heat 14 genom Chris Holder och Niels-Kristian Iversen. 

– Jag tycker att vi gör det helt okej och är med hela vägen. Kurtz (Brady) och Jensen (Rasmus) gör det väldigt, väldigt bra igen, säger Teurnberg. 

Brady Kurtz körde ihop 14 poäng och Rasmus Jensen 13.

Övriga förarpoäng i Dackarna mot Indianerna: Brady Kurtz 14, Rasmus Jensen 13, Frederik Jakobsen 6, Jacob Thorssell 5, Ludvig Lindgren 3, Filip Hjelmland 2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!