Dackarna kör om SM-guld igen: "Många som räknade ut oss i somras"

Tredje SM-finalen av fyra möjliga. Dackarna höll till slut undan säkert i SM-semifinalreturen hemma mot Västervik och vann med 95–85 totalt. "Det är extra stort med tanke på att många räknade ut oss redan under sommaren", sa lagledaren Mikael Teurnberg med stolthet i rösten efter matchen.

Dackarna lagledare Mikael Teurnberg kan dra lite på smilbanden när han konstaterar att det här är klart. Nu väntar en ny SM-final där de ställs mot Lejonen.

Dackarna lagledare Mikael Teurnberg kan dra lite på smilbanden när han konstaterar att det här är klart. Nu väntar en ny SM-final där de ställs mot Lejonen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-09-10 22:06


Att det blev mer spänning och dramatik än många hade tänkt sig på förhand kom inte som någon överraskning för Teurnberg.

– Nej, jag sa det innan att det går inte att ta ut någon seger bara för att man leder med 14 poäng. Det är små marginaler i den här sporten och i den första matchen i Västervik hade vi dem på vår sida. Nu var det några av våra förare som inte hittade rätt inställningar från början samtidigt som de kanske var lite tyngda av stundens allvar. Då kan det gå snabbt utför.

undefined
Timo Lahti visade fortsatt toppform för Dackarna, men fick ett oturligt stopp i det tolfte heatet.

Hann du börja känna någon oro när Västervik drog ifrån?

– Nej, jag är inte den som hetsar upp mig i första taget. Jag försöker bara sprida ett lugn i laget.

Inför det elfte heatet gjorde Teurnberg ett lyckat drag när han toppade in Brady Kurtz istället för Andzejs Lebedevs.

– Det var den "femettan" som avgjorde matchen med facit i hand. Kurtz och Lahti körde klockrent där och det var riktigt skönt att se.

Till slut blev det alltså 95–85 i Dackarnas favör och laget kan nu se fram emot en ny SM-final. Den andra i rad och tredje totalt på fyra år under Teurnbergs ledning.

Hur ser du på finalen?

– Jag måste smälta det här först, men jag kan säga att i finalen kan allt hända. Jag är bara stolt över att vi har fixat det här efter att ha varit uträknande av så många när det gick knackigt i somras.

Den första finalen körs i Målilla på tisdag, med retur i Gislaved veckan därpå.

undefined
Andzejs Lebedevs hade en tuff kväll för Dackarna och var inblandad i en omdiskuterad situation i det trettonde heatet.
undefined
Tomas Jonasson radade upp tre enpoängare för Dackarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!