Dackarna körde över Indianerna

Dackarna fortsatte bygga vidare på sin fina vinstsvit under torsdagskvällen när man körde över Indianerna borta i Kumla med 53–37. Dackarna ledde med hela 40–20 i paus.

Foto: Jonas Axelsson

Speedway2019-07-04 20:51

Torsdagskvällen bjöd på speedway i Elitserien mellan Dackarna och Indianerna på Glottra Skog Arena i Kumla. Dackarna kom till matchen i fantastisk form och frågan var om Indianerna kunde stoppa Målillalaget i kväll. Svaret? Ett kort och gott nej. Dackarna gick ut och fullständigt körde över Indianerna. När knappt halva matchen hade körts var Dackarna redan i ledning med 16 poäng, tack vare fyra raka femettor mellan heat fyra och sju.

I matchens första heat gick Maciej Janowski ut starkast och kom i mål först med Indianernas Chris Holder bakom sig. Piotr Pawlicki tog en poäng, vilket gav Dackarna en 4–2-ledning direkt från start.

I heat två ställdes de båda lagens reserver mot varandra. Det såg länge ut som att Dackarna skulle ta en 4–2-vinst i det heatet också, men precis innan målgången i det sista varvet hände något med Kacper Gomolskis motorcykel. Gomolski föll men reste sig upp efter någon minut och såg relativt oskadd ut. Heatet slutade i alla fall oavgjort, där Jacob Thorssell såg till att ge Dackarna tre poäng. Thorssell har haft ett par tunga matcher för Dackarna men i kvällens match fick han precis den starten han behövde.

Oliver Berntzon kom ut starkast i heat tre men Indianernas Chris Holder körde om redan i första varvet och släppte sedan aldrig sin ledning. Indianerna vann heatet med 4–2 och gick därmed upp till en 9–6-ledning i matchen.

I heat fyra var det inget snack om saken när Dackarnas Patryk Dudek och Jacob Thorssell tog kvällens första femetta mot den tidigare Dackeföraren Vaclac Milik och Joel Andersson. Dackeduon tog ledningen redan i den första kurvan och stängde vägen fram för Indianerna.

Det femte heatet började med en fantastisk start av Dackarnas Kacper Gomolski, som inte påverkades av fallet i heat två, och Frederik Jakobsen som tillsammans också ledde hela vägen in i mål och tog kvällens och Dackarnas andra femetta.

Maciej Janowski fick en tillrättavisning för dålig startdisciplin i det sjätte heatet och det blev en omstart. I omstarten tog Piotr Pawlicki en tidig ledning. Maciej Janowski och Chris Holder slogs om andraplatsen hela vägen in och det blev den förstnämnde som tog den till slut. Det innebar Dackarnas tredje raka femetta.

Skulle Dackarna ta en fjärde rak femetta i heat sju? Ja visst. Frederik Jakobsen vann heatet med Oliver Berntzon tätt bakom sig och Målillalaget såg helt ostoppbara ut med en 29–13-ledning efter sju heat.

Jacob Thorssel fortsatte sin fina kväll i heat åtta när han var först med Anders Thomsen bakom sig följt av Patryk Dudek. 4–2 till Dackarna i det heatet, alltså.

Dackarna var först över mål även i heat nio tack vare Maciej Janowski och hans andra trea för kvällen var ett faktum. De båda Indianförarna kom dock in bakom polacken och såg till att heatet slutade 3–3.

Det sista heatet innan paus resulterade i heatvinst och tre poäng för Dackarnas Patryk Dudek. Kacper Gomolski tog en poäng och gav Dackarna en fyrtvåa i heat 10 och en ledning med 40–20.

Efter en omstart i heat elva, där Oliver Berntzon tjuvstartade, tog Indianerna sin första femetta i matchen genom Anders Thomsen och Kenneth Bjerre före Oliver Berntzon och Piotr Pawlicki.

Janowski tog kommandot på banan i heat tolv och segrade ännu en gång. Det innebar hans tredje trea för kvällen. Anders Thomsen och Chris Holder tog tillsammans tre poäng för Indianerna och heatet slutade 3–3.

Kvällens trettonde heat slutade med en ny femetta för Dackarna genom Patryk Dudek och Oliver Berntzon och Dackarna gick in till nomineringsheaten med en klar ledning på 49–29.

I det första nomineringsheatet, heat 14, ställdes Kacper Gomolski och Jacob Thorssell mot Chris Holder och Vaclav Milik. Indianduon, med Holder i täten, såg till att ta lagets andra femetta för kvällen och snygga till siffrorna.

Oliver Berntzon fick sin andra tillrättavisning för kvällen efter starten i heat 15 och blev därmed utesluten. Patryk Dudek fick avsluta kvällen på egen hand för Dackarna i heat 15 och gjorde det med stil. Heatvinst och tre poäng för Dackarna fatställde slutresultatet till 53–37 för bortalaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!