Dackarna laddade upp med golf: "Avgör i slutändan"

Dackarna laddade om inför torsdagens match med en lugn dag. Motståndet i veckans andra möte är Indianerna. "Det kommer bli tufft", säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Teurnberg och manskapet laddar inför den kommande matchen.

Teurnberg och manskapet laddar inför den kommande matchen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-07-08 10:00

Speedwayåkarna är alltid på vift. Men mellan tisdagen och torsdagens match var det annat på agendan. 

– Körschemat för åkarna är väldigt tajt. Så dessa möjligheter är få. Idag har vi bara haft skoj och spelat golf bland annat. Det är kärnan i ett lag att man umgås med varandra, säger Teurnberg. 

Däremot ger onsdagens aktiviteter inget avtryck på matchen som kommer. 

–Vi är redan sammansvetsade sen tidigare så hänget ger inget speciellt. Vi funkar bra ihop och känner varandra väl. Det är en lång säsong så teambuildingdagarna är positiva på sikt. Det är sammanhållningen som avgör i slutändan. 

Vid det här laget vet vi alla vad Teurnbergs motto är. Det är att vinna. Däremot blir det en tuff match trots Indianernas blygsamma tabellplacering. 

– Indianerna har ju haft lite oflyt. Laget har GP-förare som kör bra i Målilla och de är tippade till segern i Bahausligan men Kumlalaget har haft lite stolpe ut som sagt.  

Jensen är den enda som hade match under onsdagen. Lagledare Teurnberg vill absolut inte ändra startsjuan. 

– Jag vill inte flytta runt utan bygga en trygghet. Men det gäller att grabbarna på 1-5 gör det riktigt bra. Då våra två sista platser är svaga när vi möter starka sexor vilket jag visste om på förhand, avslutar han.

Dackarna

Janowski, Becker, Jensen, Thorssell, Doyle, S van Dyck, Bogdanowicz

Indianerna 

Jeppesen, Andersson, Lyager, Gala, Fricke, Lindgren, Grahn

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!