Dackarna satsar på nytt koncept inför premiären

"Dackarna-Vetlanda Challenge". Det är namnet på den utmaning som väntar mellan rivalerna veckan innan den tänkta seriepremiären i Bauhausligan. "Vi hoppas att vi ska få köra inför publik", säger Mikael Teurnberg.

Dackarna satsar på ett nytt koncept inför seriestart, där match  mot Vetlanda väntar i "Dackarna-Vetlanda Challenge".

Dackarna satsar på ett nytt koncept inför seriestart, där match mot Vetlanda väntar i "Dackarna-Vetlanda Challenge".

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Speedway2021-05-07 14:09

Vare sig Dackarna eller Vetlanda deltar i kommande Garageportenexperten Cup.

De båda rivalerna och Smålandslagen väljer en annan väg för att förbereda sig inför seriestarten: "Dackarna-Vetlanda Challenge".

– Det är nytt koncept och det känns väldigt intressant. Vi kommer bara att köra med våra svenska killar, med fem förare och där varje får sex heat. Det blir många heat och ett bra genrep inte bara för dem, utan även för funktionärer och för arenan, säger nye Dackelagledaren Mikael Teurnberg. 

Hur är upplägget?

– Måndagen 24 maj kör vi här i Målilla, med returmöte i Vetlanda onsdagen den 26:e. Förhoppningsvis får vi ta in publik, men får vi inte det så kör vi ändå. Det blir en bra värdemätare för oss inför serien och roligt för våra svenska förare. Och för egen del är det några saker som man gärna vill ha svar på. 

För Dackarna kör Jacob Thorssell, bröderna Avon och Sammy van Dyck, Theo Johansson och nye Maksymilian Bogdanowicz.

Mikael Teurnberg är nöjd med förberedelserna så här långt och med de träningar som genomförts. 

– Det har varit bra och positivt med de gemensamma träningar vi haft och har med Västervik, Vetlanda och Lejonen. Tanken är att vi ska träna i Målilla på söndag, men det är lite oklart just nu med tanke på vädret.

Är det några av Dackeförarna som sett extra bra ut så här långt?

– Det ser bra ut på flera håll, men ska jag plocka ut en så blir det Avon van Dyck. Han har utvecklats och tagit steg. Det ser väldigt bra ut. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!