Positiv start på säsongen för Dackarna

Dackarna besegrade Lejonen hemma i en träningsmatch på måndagen med 48–42. "Alexander Woentin var ett klart utropstecken för mig", sa Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Alexander Woentin och Noel Wahlqvist visade vägen med en "femetta" i andra heatet för Dackarna.

Alexander Woentin och Noel Wahlqvist visade vägen med en "femetta" i andra heatet för Dackarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-04-18 17:11

Dackarna och Lejonen passade på att köra säsongens första träningsmatch på Skrotfrag Arena. Ett 300-tal åskådare bevittnade matchen i solskenet och fick se lagens svenska förare visa upp sig.

– Det var skönt att få till en riktig träningsmatch så pass tidigt på säsongen. Vi hade gjort två träningar innan på banan, men det blir ändå en nivå till när man får tävla mot varandra, sa Teurnberg som var nöjd med vad han fick se av sina förare.

– Jacob Thorsell gör det bra förstås, men han ska ju vara huvudet högre. Annars var det stora utropstecknet Alexander Woentin. Att han skulle vara bra hade jag på känn innan, men att han knep tio poäng var ännu bättre än väntat. 

Woentin är ny i Dackarna för säsongen och har haft svårt att få en ärlig chans i varken Vetlanda eller Piraterna.

– Det känns bra att ha kommit till Dackarna. Jag har varit och tränat en del i Målilla tidigare och känner lite folk i klubben sedan tidigare. Idag tyckte jag körningen kändes riktigt bra direkt. Jag var bra med från start och matchade de flesta.

Lagen skulle ha mötts i Gislaved på tisdagen också, men det mötet blir inte av.

– Nästa uppgift blir lagcupen i Vetlanda i helgen.

Poäng Dackarna: Jacob Thorsell 12, Alexander Woentin 10+1, Noel Wahlqvist 9+2, Ludvig Lindgren 8+1, Sammy van Dyck 6+3, Avon van Dyck 3+2.

Poäng Lejonen: Kim Nilsson 15, Mathias Thörnblom 11+1, Casper Henriksson 7+1, Emil Pörtner 7+1, Jeremia Thealus 2, Theo Bergqvist 0.

Jacob Thorsell gjorde en stabil insats för Dackarna.
Jacob Thorsell gjorde en stabil insats för Dackarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!