Dackarna tappade segern i det sista heatet

Dackarna hade länge greppet mot Västervik. Men en svag avslutning gjorde att premiärderbyt i Målilla slutade 45–45.

Rasmus Jensen gjorde en riktigt bra match för Dackarna.

Rasmus Jensen gjorde en riktigt bra match för Dackarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-06-01 20:52

Tisdagens premiärderby mellan Dackarna och Västervik avgjordes på ett kylslaget Skrotfrag Arena. Dagen till ära inför publik då Målilla MK fått tillstånd att ha 500 åskådare på läktarna i startkurvan och ytterligare ett antal på VIP-läktaren.

De bjöds på dramatik från start. När Maciej Janowski skulle göra sin hett efterlängtade comeback i Dackarna var han lite väl laddad och släppte kopplingen innan startgrinden gick upp. Det ledde till att Västervik vann heatet med 4–2 efter att Artem Laguta vunnit före Frederik Jakobsen.

Dackarna kontrade snabbt med en "femetta" i andra heatet signerad Jacob Thorssell och Rasmus Jensen. Samma duo såg till att Dackarna fick poängövertag i fjärde heatet med 4–2 efter att Rasmus Jensen varit först i mål.

Dackarnas övertag med fyra poäng höll sig fram till det nionde heatet. Då klev firma Thorssell/Jensen fram och vann i stor stil före Västerviks Pawel Przedpelski som hade två raka heatsegrar innan dess. Det innebar Dackeledning med 31–23.

Följden av det blev att Västervik toppade i tionde heatet och ersatte Noel Wahlqvist med Artem Laguta. Han såg ut att kunna ordna en "femetta" i par med Vadim Tarasenko. Dackarnas Jacob Thorssell bjöd dock på kvällens prestation då han körde om båda två och räddade 3–3 i heatet.

I elfte heatet reducerade Västervik till 36–30 sedan Jason Doyle inte lyckats stå emot Pawel Przedpelski. I tolfte heatet vurpade Frederik Jakobsen och blev utesluten. Rasmus Jensen såg ut att vinna heatet, men Artem Laguta tog sig förbi till slut och reducerade till 38–34 inför de tre avslutande nomineringsheaten.

Både heat 13 och 14 slutade 3–3. Därmed behövde gästerna en "femetta" i det avslutande heatet för att rädda en poäng. Och precis så blev det. Laguta/Przedpelski vann före Thorssell och Jensen i Dackarna. Premiärderbyt slutade alltså 45–45, vilket var en besvikelse för Dackarna med tanke på den stora ledningen i mitten av matchen.

Jacob Thorssell visade vägen för Dackarna.
Jacob Thorssell visade vägen för Dackarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!